Før lsk borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Ja, så er endelig sesongens viktigste bortekamp her. Ligaens eneste derby faller nok en gang på en lørdag og vi er klare for å jekke ned de gule og svarte nok en gang. 

Det har vært uvanlig lite fokus på kampen mot lsk de siste par ukene. Grunnen til det er selvfølgelig at det er mye annet som har tatt bort fokus. Siste kamp på Ullevaal, nytt stadion og billetter dit pluss overgangsmarkedet er vel det som er hovedgrunnene til det. Det som er litt pussig er at det virker som fokuset til spillerne også er på flyttingen og spill foran fulle tribuner. For det vi ble vist på Ullevaal på mandag er uten tvil sesongverste på hjemmebane.

For lsk sin del har de gledet seg til denne dagen helt siden dommeren blåste av fjorårets oppgjør. Spørsmålet «kommer disse byfolka fra den store og mektige hovedstaden snart?» har blitt like vanlig som dagligdagse spørsmål som hvordan været blir og hva man skal ha til middag der ute på bygda. I dagene før det braker løs har de solgt bort all melka de hadde for å få seg et såpestykke til årets første og siste bad. Noen har til og med fått kjerringa til å stryke slipset som ellers kun blir brukt på julekvelden. De villeste damene i bygda har tatt dusken i håp om at det kanskje er deres tur til å bli med til et nytt liv i den store byen langt der borte. Alt dette fordi Vålerenga kommer på besøk. Og nå er endelig dagen her!  

Bygdas fotballag spiller fortsatt den kjedeligste fotballen i landet, men innbyggerne bryr seg svært lite om det. De synes bare det er gøy at noen kan sparke ballen så høyt og langt. Der bryr de seg nemlig ikke om laget vinner eller ei, det viktigste er nemlig at man holder seg i den øverste divisjonen. Andre lag kan slå i bordet med så mange pokaler de vil, men siden de har rykket ned i nyere tid enn Lillestrøm så har de ingen sak. Nå er til og med bygdas store helt, Kippe, tilbake på banen også, til tross for at han fortsatt ser ganske skada ut. Optimismen til at laget kan hale i land en 0-0 mot storklubben fra Oslo er derfor stor. 

For vår del handler det selvfølgelig om hvordan vi fortest mulig kommer oss hjem igjen. Hvert sekund der ute føles ut som en evighet, men vi holder ut i 90 pluss tillegg for våre helter i blått.

Når det gjelder laget så har mye av oppkjøringen til kampen handlet om spisskrise og hva som skjer med Stengel. Azemi og Kjelsrud Johansen er i troppen til kveldens batalje, men de er neppe klare for 90 minutter noen av dem. Hvis jeg skal tippe så spiller Johansen 60 minutter, også får Azemi siste 30. Når det gjelder Stengel så vet jeg ikke hva som skjer der. Han satt på tribunen sist, men spilte hele kampen for rekruttene dagen etter. Han er altså ikke skadet og er tydelig savnet på banen. Forhåpentligvis spiller han i kveld, det vil i hvert fall øke mulighetene for seier. Ibrahim er ute av troppen og er ikke med.

Fjorårets oppgjør på Åråsen var pinlige greier, så nå må gutta våre steppe opp. Vis guts og klin til i hver eneste duell er det enkle budskap. Gjøres det, så er det gode muligheter for at dette blir en real låvefest.        

Vi har en god del billetter igjen som selges i Sjappa og i bilen til Sjappa utenfor stadion før kamp. Dette er bortekampen som skal vinnes i år og da nytter det ikke at du sitter hjemme på sofaen. Vi kjørte over dette laget i juni og det er ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det igjen.

Lad opp til kamp på Vertshuset eller Bohemen. Festen etterpå tar du samme sted.

Sist men ikke minst oppfordrer vi som vanlig til å la den kjipe kiosken på Åråsen til å stå i fred. La kortet være i lomma og vent med å dra det til du er tilbake blant asfalt og bebyggelse i Oslo. Støtte klubbkassa til det møkkalaget der driver vi ikke med.

Knuse Lillestrøm!