Før Viking hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Så er det endelig klart for litt ordentlig fotball igjen. Det er seriestart og Viking er igjen motstander. Faen som vi har gleda oss til det her. 

Vi må gå mange år tilbake for å finne den entusiasmen det er i og rundt Vålerenga om dagen. Mye av det skal Ronny ha æren for, litt har kanskje med stadion å gjøre, også har kanskje folk gått litt i seg sjæl og skjønt at vi må dra i samme retning hvis vi skal kunne måle oss med de beste i landet. Det er akkurat som om det er noe stort på gang. Så får vi se om vi nok en gang blir skuffa, eller om dette er året der Vålerenga igjen er tilbake i norgestoppen.

Det som er sikkert er at penga vi fikk for Berge ble brukt godt, hvert fall hvis man har offensive øyne. Spesielt Keita og Finne er spennende typer som jeg er ganske trygg på at vil bidra med flust av mål og målgivende.  Berntsen vet jeg ikke så mye om, men ryktene sier at han har vært god på trening i de få dagene han har vært her. Ibrahim er selvfølgelig også en forsterkning og vil bli viktig nå som Grindheim og Lekven er ute med skade.

Klubben prøvde også iherdig å kjøpe en ny midtstopper, men fikk det ikke til. Det gjør at det er liten tvil om at det hviler mye ansvar på de unge skuldrene til Nakkim og Näsberg. Jeg er redd det blir for tynt, men tar jeg feil så er det ingenting som er mer gledelig enn det.

Uansett så ser laget som starter mot Viking bra ut. Hvis ryktene stemmer så blir det: Sandberg i mål, Lundström, Nakkim, Nation og Näsberg i backfireren. Stengel og Ibrahim på midten, Zahid bak Moa, Finne og Juklerød på kantene. Det er ikke en toppa 11'er, men det skal være et godt nok lag til å slå Viking. 

Det har blitt gjort en god jobb i vinter av klubben og det skal de ha skryt for. Spennende overganger og nesten ikke lekkasje til media i forkant er blant det som har gleda mest. Før visste Stokstad i VG om Vålerengas signeringer før spillerne selv, men det har det blitt slutt på. I tillegg fortjener de masse skryt for kickoffet vi ble servert. Det kan du lese mer om her

Vålerenga kjørte en spennende taktikk med raidforsøket av Viking på fredag. Vi fikk en av deres beste, mens Haugen så vidt glapp. Hvis optimismen er stor hos oss, så virker det ganske så motsatt hos dagens motstander. Krise økonomisk og ellers mye annet surr er grunnen til det. De har noen spennende typer igjen, men troppen ser veldig tynn ut. Jeg blir faktisk overraska hvis dette Viking-laget havner på øvre halvdel. Så får vi se hva de har å komme med. I fjor starta de sesongen med å lime ballen i krysset fra 30 meter på Ullevaal i det som ble en fryktelig frustrerende serieåpning. La oss slippe det i år. 

Vålerenga går inn til denne kampen som ganske klare favoritter, men første runde er alltid spesielt. Jeg føler meg likevel ganske trygg på at VIF kommer til å styre det meste og skape de fleste sjansene. Så får vi se om det gir resultater eller ikke.

Mandagskamp betyr dessverre dårligere oppmøte enn hvis kampen hadde blitt spilt i går, men det blir uansett spennende med samling i svingen. Jeg håper virkelig det funker og at vi igjen kan ha landets beste tribune.

La oss sette i gang. Vi skal slå Viking og komme i gang på en helt annen måte enn vi gjorde i fjor. Moa har sett ut som en million i treningskampene og han har senka Viking på Ullevaal før. Derfor setter jeg mine kroner på at han blir matchvinner. Kom deg på kamp, syng deg hes, og husk at de som står rundt deg holder med det samme laget som deg. Det er din venn.

Under finner du flere saker om seriestarten: 

http://klanen.no/Blogger/Espen-B/Forventningens-soete-kloee 

http://klanen.no/Blogger/Diverse-skribenter/Viktig-informasjon-om-felt-227-228-og-229-paa-Supportertribunen 

http://klanen.no/Blogger/Lasse-L/Veien-sannheten-og-livet 

http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Analyse-av-hele-Vaalerenga-sin-spillerstall