Før Viking borte

(c) Arkiv
(© Arkiv)

Topplaget Vålerenga skal ut på tur igjen. Nok en gang jævlig langt unna og nok en gang på en jævla mandag, men blir det like gøy som forrige mandag så overlever vi. 

Vi begynner med å snakke litt om kampen mot Odd. En kamp som startet fryktelig svakt fra vår side, men som etterhvert utviklet seg til å bli spill mot et mål. Dog gikk angrepsspillet noe tregere og vi skapte mindre enn vi er vant til, men vi møtte også et lag som kom til Oslo med mål om å spille 0-0. Og såpass gode er Odd at det er vanskelig å skape noe når Børven som lagets mest offensive ligger på egen 20-meter. Men scoringen kom til slutt og utløste ville scener i gjengen bak mål. Etter et drøyt minutt feiring kom jeg til meg selv igjen, men da var jeg minst sju-åtte rader lenger ned enn der feiringa starta. Selvfølgelig var det også fortjent, selv om han nissen som trener laget fra Skien meldte at Vålerenga ikke skapte noen sjanser før målet kom. Takk Aron! 

Før vi går over på kveldens kamp må man bare en tur innom dette oppsettet. Hovedrunden i norsk Eliteserie er søndag klokka 18:00. Det er greit nok og sånn har det vært så lenge jeg kan huske. Personlig skulle jeg gjerne hatt den lørdager, men samma det. Vålerenga spiller i dag sin sjuende kamp for sesongen, og sin fjerde bortekamp. Ingen av tidspunktene har vært like og to av fire har gått på en vanlig ukedag. Når snittavstanden til bortekampene hittil også har vært ca 50 mil hver vei, så sier det seg selv at dette er drepen for god bortesupport. For å ta kveldens kamp som eksempel, så tipper jeg at vi lett hadde stilt med 500 mann hvis denne kampen hadde blitt spilt lørdag. Med det "vanlige" tidspunktet søndag klokka 18, så hadde det vært noe færre, mens i kveld tipper jeg vi havner på rundt 100 stk. Det er utrolig at man ikke kan lese spillet såpass at man setter opp oppgjør der bortelaget har rimelig avstand til disse mandagskampene. For eksempel Mjøndalen-Stabæk eller Odd-Godset som også spilles denne runden. Samtlige som jobber med dette oppsettet må gå! 

Så endelig over på kveldens kamp. Viking har fått en god start på sesongen, men har kommet litt ned på jorda igjen etter to strake tap. Sist tapte de 5-2 borte mot Ranheim, men begge hjemmekampene de har spilt hittil er vunnet. Dog var det griseflaks at de slo Brann i den ene av de, en kamp som etterhvert ble mest kjent som den store snytt for straffe kampen. Det gikk så langt at Hansa begynte å produsere snytt for straffe pils. Verdt å merke seg at Viking var gode på kontra, noe de helt sikkert også vil satse på i kveld. 
Det meldes forøvrig om store skadeproblemer i forsvaret hos dagens verter, noe som naturlig nok bør være en fordel oss. Totalt skal tre av fire i den beste bakre fireren være ute med skade. Når vi først er inne på laget så må vi jo naturligvis ta med Fridjonsson som er utleid til siddisene. Han har spilt samtlige kamper hittil og gjort sine saker bra. Jeg regner derfor det som rimelig klink at han er med også i dag. Jeg håper selvfølgelig at islendingen utvikler seg i Viking, men akkurat i dag kan han gjerne score et selvmål eller to. Ellers har de sjarmtrollet Tommy Høiland i sine rekker, samt stjerneskuddet Kristian Thorstvedt (sønnen til han keeperen, ja) som står med 3 mål på 5 kamper. Når jeg ser på denne Viking-troppen så får jeg litt feeling av det samme som hos oss. Spennende offensivt, men tynne defensivt. Hvert fall nå med skadene i de bakre rekker. 

Når det gjelder innbyrdes mellom lagene så er det en rimelig spesiell historie. Spesielt når det gjelder kampene i Stavanger. Vi har derfor fokus på det her i dag. På de siste 10 oppgjørene mellom lagene i Stavanger har de blitt scoret hele 48 mål. Et snitt på nesten 5 per kamp. Blant de kampene finner vi resultater som 3-4 to ganger, 5-5 og sist i 2017 1-7. En kanskje enda sykere statistikk er at vi har scora 18 (!) mål på våre fire siste kamper i Stavanger. Vi har også vunnet tre på rad. Dog er den kampen jeg husker best den som endte 5-5.  Jeg satt i syden og det tikka inn meldinger om at vi leda 5-2 til det var spilt 75 min og jeg begynte å bestille runder med diverse til gjengen jeg var med. Et kvarter senere var jeg blakk og sur.

Det lukter mål igjen i dag. Dog skal det sies at sist gang jeg lovte at det ikke kom til å bli 0-0 ble det 0-0, så jeg velger i dag å gå for at det vil overraske meg veldig hvis kveldens kamp ender målløs. 

Vålerengas tropp er ute og det er ikke så mange overraskelser der. Shala har blitt klar etter at han måtte ut med en skade i cupen. Om han er frisk nok til å starte eller ikke får vi se. Ellers er Adekugbe fortsatt ute, men skaden er ikke så alvorlig som først antatt. Näsberg gjorde sine saker meget bra mot Odd og bør få en ny mulighet i dag. Ellers blir det neppe så mange endringer. Er Shala frisk så spiller han tror jeg, selv om han virka litt overivrig mot gamle lagkamerater forrige mandag. Hvis han er ute håper jeg nok en gang på et rent kantbytte og ikke rotasjon i hele angrepsrekka for å få inn Azemi. Mitt elleville tips blir at vi får se de samme 11 som starta sist. Også er det jo deilig å vite at vi kan sette inn Dønnum og Vega hvis kantspillet ikke skulle fungere. 

Fin motstand fremover nå og muligheten for å befeste seg i toppen er virkelig tilstede. Det er vel nettopp da Vålerenga pleier å drite seg ut, men jeg er såpass naiv at jeg synes det virker annerledes i år. Det virker mer solid og vi har flere strenger å spille på. Vi er bedre enn Viking når de har alle friske, så med dagens forutsetninger skal dette være en god mulighet for årets første borteseier. 

Syng høyt hvis du har anledning til å dra på ukedag-fotball på andre siden av landet. Må du bli hjemme i Oslo er våre kjære tre puber glimrende alternativ til å få med seg kampen.  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!