Før Tromsø hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

To blytunge turer til forblåste Møre er unnagjort og glemt. I kveld kommer Tromsø på besøk, et lag som ikke har slått oss borte siden 2009. 

Når man så på Vålerengas tropp før sesongen, så tenkte man at den så noe ubalansert ut. Mye offensivt krutt, mens det defensivt var tynt. Kampen mot Molde var et godt eksempel på det. Molde skapte ikke større og flere sjanser enn Vålerenga, men vant likevel 4-1. Den store forskjellen var keeperen og færre personlige feil. Det er aldri greit å tape 4-1, men sammenlignet med både kampen mot Kr.sund og fjorårets kamp i Molde så var dette flere hakk opp. Likevel er det ingen tvil om at det er skremmende at Molde scorer på 4 av 5 sjanser. 

Nok om Molde, Møre og annet rør. Nå er det fokus på kveldens kamp mot Tromsø. Laget fra nord har fått en fin helt brukbar start på sesongen med 1 seier og 1 tap. Tapet kom mot Viking forrige helg, mens de slo Ranheim borte i første runde. De har en del viktige spillere ute med skade til kveldens kamp, men vår tidligere venn Daniel Berntsen er med og har fått en god start på sesongen. Jeg blir ikke overrasket hvis han scorer i kveld. Av andre kjente spillere på Tromsø har vi blant annet Gamst Pedersen, Kongshavn og Bakenga, men de to sistnevnte er ute med skade. 

Sjelden vi tar med sitater fra motstanders sider, men akkurat i dag gjør jeg et unntak. Dette sier Tromsøs trener før kveldens kamp: "Dette er en av de såkalte store kampene. Vålerenga borte, et flott stadion, flomlys siden det er en kveldskamp og et hjemmepublikum som gir mye lyd fra seg. Det er slike kamper vi elsker å spille, for dette er fotball fra sin beste side". 

Inne på samme sak står det også at Tromsø ikke har slått Vålerenga borte på 10 år. Og med det kan vi gå rett over på innbyrdes stats mellom lagene. Siden april 2009 har Vålerenga fått besøk av Tromsø ni ganger. På de ni kampene står det 8-1-0. Følg med nå, for nå kommer det en godbit her. Av de ni kampene er åtte av de fra Tippeligaen/Eliteserien og Tromsø har ikke scoret i noen av de. Tromsø har altså ikke scoret mål borte mot Vålerenga på 2010-tallet. Vi har et brukbart tak på dem borte også, og har faktisk bare tapt 1 av de siste 12 uansett arena. 

Det meldes forøvrig ikke om noen skader i troppen og Juarez er tilbake fra karantene. Shala skal visstnok ha blitt benket sist pga litt problemer med lysken, men kom inn og så frisk ut. Tipper derfor at han er tilbake på laget. Ellers gjorde Dønnum et bra innhopp i Molde, men det blir nok benk på han i kveld igjen. Ellers er det jo mange som ønsker at Adam skal få seg en pause mellom stengene etter tabbene sist. Spørsmålet er om Deila benker sin kaptein allerede nå. Jeg tror ikke det, selv om jeg synes Klaesson fortjener en sjanse nå. Forøvrig tror jeg også vår meksikanske venn går rett inn på laget igjen. Utenom det så ryktes det at Abu sitt kne sliter litt og at han neppe tåler tre kamper på en uke, så får vi se om de ryktene stemmer eller ei. 

Ingen tvil om at Vålerenga trenger poeng nå og det tror jeg også vi får i dag. Vi er gode hjemme og da skal ikke et skadeplaget Tromsø klare å få med seg noe herfra. Det er bare å heve hue og komme seg på kamp, for nok en gang kommer det til å bli gøy på Vålerenga Stadion! 

  


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!