Før Tromsø hjemme

(c) VIF-fotball
(© VIF-fotball)

Vålerenga tar i kveld mot Tromsø til en kamp som med stor sannsynlighet blir en kamp mellom to lag midt på tabellen. Kampstart er 20:00 og vi har troa på at vi endelig skal vinne en kamp igjen. 

Det ble nytt tap mot Haugesund sist og rekka uten seier ble forlenga. Tørken har ført oss ut av alt som heter medaljekamp og vi har ikke så mye mer enn æren å spille for lenger. Likevel har jeg store forventninger til at vi får se et lag som jobber ræva av seg for å endelig plukke tre poeng igjen. 

Det skal sies at kampen mot Haugesund var en ganske bra gjennomført bortekamp. Vålerenga var best, skapte mest og det så faktisk ut som gutta la ned litt innsats. Men typisk nok når et lag med flyt møter et lag som er ute av det, så vinner laget som er i flytsonen. Dessverre blir det mer og mer tydelig for hver kamp som går at toppscoreren vår er ute med skade, for det var i hovedsak dårlige avslutninger som kosta oss poengene i Haugesund. 

I kveld er det altså Tromsø som kommer på besøk til hovedstaden. Et lag som nå har tapt tre kamper på rad, men som fortsatt er foran oss på tabellen. Vi har allerede møtt dem to ganger i år, så de fleste vet hva vi møter. Et lag som har gitt oss problemer på dødball, men som ellers varierer veldig i prestasjonene. 

Når vi går gjennom innbyrdes stats mellom lagene, så har vi ofte en tendens til å velge ut stats der Vålerenga kommer best mulig ut. I dag er intet unntak og vi velger derfor å ta for oss offisielle kamper som er spilt på vår hjemmebane. Hvis vi ser på de 8 siste kampene da, så har Vålerenga vunner 7 av dem, mens en har endt uavgjort. Den nevnte kampen uten vinner ble forøvrig spilt i fjor som vår siste kamp på Ullevaal og endte 0-0.  

Til kveldens kamp er Abu med i troppen. Det blir spennende å se om han går rett inn på laget, men magefølelsen sier at han starter på benken og kommer inn. Utenom det er det ikke så mange overraskelser i troppen og vi får nok et ganske likt lag som sist. Nå som vi har lite å spille for synes jeg spillere som Horn Myhre og Dønnum bør få mer spilletid. De har vært gode de gangene de har fått sjansen og trenger erfaring med spill på øverste nivå. Forøvrig er Sam Johnson fortsatt ute. Hvis vi skal tro ryktene om at VIF var desperate etter å finne en spiss på deadline day, så er jeg redd for at Sam er ute en stund til. 

Jeg vet ikke hvem som skal score målene, men jeg har klokketro på seier. 

Kom deg på kamp, vi har 7. plassen innen rekkevidde. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!