Før Tromsø hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga skal ta farvel med Ullevaal som hjemmebane. Det skal feires på mange måter, men først og fremst ved å banke Tromsø i kveld.

At Vålerenga nå skal flytte fra Ullevaal og hjem til Valle er forhåpentligvis starten på en ny tid i denne vakre klubben. Ullevaal har gitt oss mange gode, mange vonde og mange spesielle øyeblikk, men det har aldri føltes som en hjemmebane. Det har vært en arena vi har besøkt annenhver helg fra mars til november og ikke noe særlig mer enn det. Fasilitetene er naturligvis blant de ypperste vi finner i landet, men når man ikke får trene der er det ikke så mye mer enn kort reisevei som er fordelen vi har ved å spille der sammenlignet med resten av lagene. Når man legger til dyr leie og mangel på kioskinntekter er det liten tvil om at det er en gledens dag at vi nå flytter ut. Det eneste jeg kommer til å savne er den strøkne gressmatta.  

Jeg prøvde å tenke meg gjennom mine beste minner fra Ullevaal. Siste runde i 2004 går igjen, ikke fordi det endte så bra, men fordi det var en helt sjuk stemning på stadion jeg aldri kommer til å glemme. Sportslig kan nesten hele 2010-sesongen tas med. Ubeseira gjennom hele sesongen på Ullevaal, med 8-1 seier mot Start og Sæternes matchvinner på overtid mot fugla som de kampene jeg husker best. 

Men nok om Ullevaal for nå. 

Hvis vi skal se på forrige uke først, så var vel ikke den så mye å skrive hjem om. Det ble et skuffende tap i Drammen, tiltross for overfylt bortefelt. Elverum ble slått i cupen, men gleden av å gå til kvarten var ikke så stor etter at Keiko himself hadde sendt VIF til Lerkendal i trekninga kvelden før. Joda, vi kan slå Rosenborg i enkeltkamper, men det begynner å bli jævlig lenge siden sist. 

Frem til den kampen er det to kamper i ligaen som gjelder. To svært viktige kamper faktisk. Først avskjeden med Ullevaal mot bunnlaget Tromsø i kveld, før årets viktigste bortekamp venter på lørdag. Gutta fra nord som kommer til Oslo i dag har ikke vunnet i serien siden mai. Hvis de gjør noe med den rekka i dag betyr nok det slutten på alt håp for E-cup spill neste sesong for Vålerenga. De har fått ny trener og forbedra seg litt, likevel er det liten tvil om Vålerenga er stor favoritt i kveld. Laget består av få profiler og jeg kommer ikke på noe spesielt å frykte annet enn et par karer med bra langskudd og dødballfoten til Gamst Pedersen. De ligger sist i Eliteserien og det er ikke tilfeldig, dette er en kamp Vålerenga skal og må vinne. 

Offensivt har det ikke sett bra ut for vår del den siste uka, så da er det bra at det har kommet en ny spiss på laget. Fitim Azemi er en spiller jeg har hatt sansen for lenge og jeg har ordentlig troa på at han vil passe inn i Ronnys system. Han er ute av kamptrening, men vil nok få minutter allerede i kveld. Moa har rett og slett ikke levert denne sesongen og det ryktes at klubben prøver å kvitte seg med han. Kanskje ikke så rart når man vet hvor mye han har i lønn. Ellers er Stengel nok en gang ikke med i kamptroppen og det begynner å bli en bekymring. Han har fått et nytt kontraktstilbud, men klubben har ikke gått ut med at han har forlenga avtalen, så da er det vel der problemet ligger vil jeg tro. Ellers er Kjelsrud Johansen tilbake i troppen og det er gledelig etter at han har slitt lenge med skade. En av få som imponerte meg i Drammen var Dønnum, så jeg håper han får en ny sjanse i kveld. 

Du vet at det nærmer seg åpning av ny stadion når man tenker over at vi spiller på Ullevaal i Eliteserien for siste gang. Klubben markerer flyttinga ved å selge billetter til 104,-. Hvis du lurer på hvorfor akkurat 104, så må du finne ut av det selv faktisk. Det er ikke så veldig vanskelig å tenke seg til. Uansett, så anbefaler vi at du tar turen i kveld, ikke bare pga dagens kamp men også for åpningskampen på Vålerenga Stadion. Enkeltbilletter dit vil nemlig selges i billettlukene rett etter kamp. 

Så da ses vi på Ullevaal i kveld, for siste gang for nå. Takk for alt Ullevaal, vi kommer ikke til å savne deg.