Før Tromsø borte

(c) Arkiv
(© Arkiv)

Vålerenga slo Stabæk og har nå seks kamper på rad i serien uten tap. En trivelig rekke som det absolutt bør være mulig å øke i kveld på Alfheim. Vi gir deg litt av det du trenger å vite før kveldens kamp. 

16.mai-kampen var en ny merkelig fotballkamp. Vi skulle ha avgjort det før pause, mens vi etter pause er heldige som vinner. Vi leverer en første omgang som kanskje er den beste i år, mens vi etter hvilen holder på å rote det bort. Men vi viser styrke som vinner, for dette er en kamp vi ikke hadde vunnet i fjor. 1/3 av sesongen er nå spilt og vi er tre poeng bak laget som hadde vunnet gullet allerede før sesongen hadde starta. Det hadde jeg tatt uten å blunke hvis jeg ble tilbudt det før sesongstart. Nå kommer det to kamper som er vanskelige, men som vil definere mye av sesongen. Tromsø borte og Lsk hjemme. Ryke i begge de to og bli hektet av igjen, eller vinne minimum en, men helst begge, og fortsatt henge med. 

Dagens motstander, Tromsø, har starta sesongen ganske som forventa. Litt under midten av tabellen, gode hjemme og dårlige borte. Akkurat som vi kjenner dem. Offensivt er de veldige avhengige av gode Gjermund Åsen. Han var nettopp ute med skade og da røyk også formen, men han er tilbake igjen til denne. Et annet angrepsvåpen de har er dødball-foten til Gamst Pedersen. Ellers er det ikke så mye å nevne fra dette laget, bortsett fra at Kongshavn står bakerst der og holder på med sitt. I tillegg til han er også Daniel Berntsen en gammel kjenning som spiller på Tromsø. Mannen som ikke fikk til noe som helst i VIF fyrer vel ballen i kassa fra 73 meter i kveld kan jeg tenke meg. 

Tromsø holder jo til i Nord-Norge som du forhåpentligvis vet. Og der våre gutter nå er vant til syden-temperaturer, så venter 6 grader og regn i kveld. Det blir litt som å dra hjem fra høstferie på Gran Canaria. Du lander ikledd shorts og stråhatt, men merker kjapt at du skulle hørt på kona som sa at du skulle ta med en jakke for sikkerhets skyld. "Jakke? Hva faen skal jeg med det, det er jo aldri kaldt på GranCa." Sånn har vi det i hovedstaden nå. Jakka er så godt pakka vekk at du ikke aner hvor den er og det største problemet ditt er egentlig at butikkene begynner å bli utsolgt for vifter. Men vi takla potetåkeren i Sandefjord, så da regner jeg med at vi takler litt temperaturforskjeller også. 

Dagens statistikk-bonanza blir faktisk av det hyggelige slaget. Litt fordi vi tar oss den frihet at vi plukker ut hvor langt tilbake i tid vi går, men også fordi Vålerenga har et meget godt tak på Tromsø i nyere tid. For du går kanskje å tenker at Vålerenga ofte sliter mot Tromsø, hvert fall oppe i nord. Men følg med nå: På de fire siste oppgjørene på Alfheim har Vålerenga vunnet tre av fire og ikke tapt noen. Samme tall har vi hvis vi tar med kampene i Oslo. Det gir oss en total på: 6-2-0 på de siste åtte kampene mot dagens motstander. Tilsvarende kamp i fjor endte 4-2 til oss, etter at vi leda 4-0 etter 25 minutter. 

I troppen som Deila har tatt ut til kveldens kamp er det vel ingen overraskelser. Ingen nye skader og de samme gutta er ute. Det gjør vel også at det neppe blir så mange endringer på laget. Nå har det tross alt gått ganske mange dager siden forrige kamp, så de aller fleste bør være friske og raske til å starte igjen her. Men en ting man må legge merke til er at vi har et par viktige mann som må stå over mot fugla med gult i dag. Det gjelder Nation og Adekugbe. Spesielt Nation hadde det jo vært helt krise å miste mot det møkkalaget. 

Seks på rad uten tap og vi ser en toppmotivert Deila på linja som maner til innsats både på banen og tribunen. La oss fortsette dette nå. Vi har noe på gang! 

God tur til alle som tar turen! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!