Før Start hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Vålerenga var sjanseløse på Lerkendal på onsdag og nå skal stumpene reddes i serien. Det begynner i kveld hjemme mot Rekdals Start. 

Vi har vært gjennom en blytung periode på 10 dager med tre strake tap som på mange måter har avslutta spenningen rundt denne sesongen. Både kampen mot Odd og Rosenborg i cupen var rett og slett for dårlig. Vi fortjente ikke mer enn det vi ikke, nemlig ingenting. Likevel er ikke avstanden opp til 4. plassen (som gir E-cup hvis RBK vinner cupen) avskrekkende. Det er heller ikke kampene vi har igjen, så et lite håp er det fortsatt. Men nivået må opp igjen, spesielt defensivt og det er liten tvil om at en hjemmekamp mot Start må bety 3 poeng. 

Kjetil Rekdal må kunne kalles en legende i Vålerenga. Selv om det ordet ofte blir misbrukt, så må han inn i den kategorien. Når det er sagt, så jobba han hardt med å forandre vårt syn på han når han gikk over som ekspert på TV etter å ha blitt fjerna fra jobben i Vålerenga. Han var tydelig bitter og det var til tider pinlig å høre på noe av det han hadde på hjertet om sin gamle arbeidsgiver. I tillegg til dette ble det spredd en haug av rykter som gjorde at man etterhvert bare ble lei av hele fyren. Nå har han tatt over Start og gjort en bra jobb hittil. Han fikk bruke enorme summer mot slutten av overgangsmarkedet, noe som har hjulpet han opp på kvalikplass og til semi i cupen. Jeg håper Kjetil får et kjipt møte med Vålerenga Stadion i kveld, men at de holder plassen. Det skjønner du ved å se på lagene de kjemper mot der nede. 

Undertegnede har sett minimalt av Start denne sesongen. Men jeg har sett Simon Larsen nok til at jeg vet at Vålerengas vinnersjanser øker med han på banen. Han virker som en fin fyr, men er rett og slett ikke god nok for Eliteserien. Da vi møtte Start i vår ble han utvist etter fem minutter og vi tar gjerne en kopi av det. Ellers har sørlendingene fått inn en ny spiss til 10 mill som hittil har scora 1 mål og ikke sett spesielt imponerende ut. Likevel er det en ting jeg er sikker på og det er at dette Start-laget kommer til å kjempe som faen i 90 minutter. For det er Kjetil god til å få ut av spillerne sine og det blir nok ikke noe unntak i kveld. 

I dagens "Statpack" skal vi hylle 7. plassen vår ved å gå gjennom de syv siste innbyrdes oppgjørene. På de siste syv kampene mellom Vålerenga og Start i Tippeligaen/Elitserien uansett hjemmelag står det 5-2-0 i vår favør med en målforskjell på 19-8. Vårens oppgjør endte som kjent 6-1 til oss på det som var en fornøyelse av en dag. I og med at Start spilte i OBOS i fjor, så blir dagens kamp deres første tellende kamp på Vålerenga Stadion, men vi slo dem 2-0 i 2016 på Ullevaal. Deshorn Brown scora begge. 

Både Adekugbe og Fredheim Holm er tilbake i troppen etter at de måtte stå over cupkampen med karantene. Etter to svake kamper er det naturlig at det blir noen endringer, men jeg tror begge de går rett inn på laget. Horn Myhre fikk sjansen sist og gjorde sine saker brukbart, men tror kanskje han havner på benken igjen her. Det hadde vært spennende å se Dønnum fra start en match, men tror han nok en gang kommer inn som innbytter. 

Kun seier er godt nok her. Og Start skal vi slå hjemme. Deila mot Rekdal på linja bør bety fyr i teltet, så her er det bare å komme seg på kamp. 

Heia VIF!