Før Stabæk hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Det ble tap mot Odd sist, men prestasjonen var ikke så verst. Nå kommer Stabæk på besøk og da forventes det poeng, aller helst tre.  

Tapet mot Odd var surt, men samtidig dro jeg fra Skien uten å være så deppa som jeg pleier. Grunnen til det var at Vålerenga gjorde en god kamp og da liker jeg å tro at det kommer bedre tider. Jeg kan ikke huske sist jeg så Odd ligge så lavt hjemme på eget «gress» og bare slå unna. Hvordan de vant den kampen der er egentlig ganske utrolig.

En annen ting med den turen var at det var utrolig deilig å se at vi bokstavelig talt tok over Skien hele søndag. Vi styrte showet i bybildet før kamp og vi styrte showet så til de grader inne på stadion. Alt i alt var stort sett alt bra med den turen, med unntak av det viktigste.

Men nok om Odd, nå handler det om Stabæk. Et lag det er umulig å bli klok på. I fire av seks kamper de har spilt denne sesongen har de enten vunnet eller tapt med tre mål. Sist ble det 0-3 hjemme mot Haugesund etter at de i runden før vant 0-3 i Tromsø. Man kan trygt si at dagens gjester varierer veldig i prestasjonene med andre ord. Likevel, er det Oslo-gutten Ohi som har fått mest oppmerksomhet rundt Stabæk hittil i sesongen. Han er overlegen toppscorer i Eliteserien og definitivt mannen vi skal se opp for. Han scora også mot oss i oppkjøringskampen i vinter for de som husker sånt. 

Utenom han er dette et lag vi skal være bedre enn. De har tydelige problemer i forsvar og slipper til masse sjanser i mot i hver kamp, og selv om de har plukka mye poeng har det uten tvil vært en del flyt inni bildet her. For eksempel tapte de sjansestatistikken soleklart borte mot Tromsø, men scora på det de fikk av sjanser. Likevel er det lov til å ha effektive spisser og der stiller ikke vi så sterkt.  

For vår del er Moa fortsatt ute med skade og det begynner å ligne en ny mareritt-sesong for veteranen. Får vi noen gang se han i godt gammelt slag igjen? Ellers er det ikke meldt om noen nye skader og laget vil nok se ganske likt ut som sist. Det ryktes at Finne skal få prøve seg som spiss, noe som ble etterlyst herfra før kampen mot Odd. Johansen har kriga bra, men med 0 scoringer blir det tungt å forsvare at han skal få fortsette der. Grindheim var ikke med på trening på Ullevaal på fredag, men det skal visst ikke dreie seg om noen skade og er med i dag. Utenom det tror jeg ingen spilte seg ut av laget sist, hvert fall ikke på plasser der vi har bra nok backup.    

Som kjent ligger vi fortsatt trygt plassert godt nede på nedre halvdel, men det er så jevnt at et par strake seire er nok til å være på øvre halvdel igjen. Nå venter Stabæk, AAFK og Kristiansund i de tre neste, og det er alle kamper som må vinnes hvis man vil være med "oppi der". Det begynner i dag med seier over Stabæk, og da er vi plutselig bare tre poeng bak de som lå på tredje før denne runden. Så mitt kjære Vålerenga, nå tar vi ni poeng før grunnlovsdagen. Da er vi med!

Sola har skint over Enga hele uka, men i dag er det litt gråere. Våre meteorologiske venner melder likevel at den skal være tilbake i 18-draget i kveld, akkurat i tide altså. Og du vet når sola skinner over Enga, da vil det nesten alltid garantert bli fest. I dag får du valuta for penga hvis du tar turen til Ullevaal, for i dag kommer vi til å være best.

Så da ses vi på Ullevaal i kveld til sol, fest og tre poeng?