Før Sogndal hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga fikk bank i Molde og plutselig var man på nedrykksplass etter fire runder i år igjen. Nå kommer Sogndal til byen og da er det på høy tid at hovedstadens menn igjen plukker poeng. 

Kampen i Molde var så syltynn at den bare må glemmes. Molde var best i alt i 2 x 45 og vi var egentlig aldri i nærheten av noe. Mer er det ikke å si om den kampen, så da setter vi bare et stort rødt kryss over den og kommer oss videre. 

Det er vanskelig å finne så mye nytt å skrive før kampen i kveld kontra det som ble skrevet før den forrige. Da var jeg bekymra for lagets prestasjoner og det er jeg fortsatt. Man kan snakke så mye man vil om dårlig forsvarsspill, men det som kanskje bekymrer meg mest er hvor lite vi skaper fremover på banen. Nå er Moa ute igjen i dag og da blir spørsmålet hvem som får muligheten som spiss. Jeg håper det blir Finne.

Ellers er Tollås Nation tilgjengelig igjen etter karantene og går nok rett tilbake på laget. Utenom det håper jeg Ronny prøver litt nytt i dag og starter med Keita, Stengel og kanskje også Berntsen. Vi vet at Sogndal kommer med en solid buss og da trengs det spillere som kan skyte fra distanse. Det kan både Stengel og Keita. Zahid har hittil vært en skygge av seg selv, mye fordi han spiller i feil posisjon, men i dag tror jeg han scorer. Han scora hjemme mot Sogndal i fjor og han gjør det igjen i dag. 

Jeg har dessverre ikke så mye info om Sogndal, da jeg har sett svært lite av dem hittil. Men de har tatt fire poeng, alle hjemme i saftbygda. Når man spiller mot Sogndal vet man at man møter et lag uten de største profilene, men også et lag som fighter og står på i 90 minutter. Det kommer de helt sikkert til å gjøre i dag også. Laget som ledes av den tørste og kjøreglade Eirik Bakke kommer til Ullevaal uten karantener eller særlige skadeproblemer. De skriver på sine sider at utenom møtet med Brann er det kampene mot Vålerenga som trigger dem ekstra. "Det er noko med at me som som frå verdas einaste Eliteserie-bygd dreg til Oslo og respektlaust hamlar opp med laget frå hovudstaden". Jeg skjønte ikke alt, men kult å komme til hovedstaden synes de hvert fall og det kan jeg forstå. 

Så mye mer er det ikke å si om dagens kamp tror jeg. I dag får spillerne snakke for seg på banen og vi forventer et lag som går ut på Ullevaal og kliner til fra start. Gjengen fra Sogndal skal sendes hjem som saft og med 0 poeng i bagasjen. 

Og du, kom deg på kamp a. Du har opplevd større nedturer som Vålerenga-supporter enn et par tap på rad. Sola skinner og du har garantert ikke noe mer fornuftig å bruke søndagskvelden din på. Så da ses vi på Ullevaal i kveld klokka 18:00? 

Kom igjen Enga, før oss vekk fra den jæva nedrykksgrøten!