Før Sarpsborg hjemme

(c) Lemos Media
(© Lemos Media)

Vålerenga har brukt den siste knappe måneden på å skjemme seg ut gang etter gang. Kampen mot Sarpsborg i dag blir et bevis på om det er noe som helst tæl i dette laget. 

Bare for å si det med en gang, så blir ikke dette en vanlig variant av "før kamp". Innbyrdes stats og annen informasjon kastes ut av vinduet, for dette handler bare om å komme seg ut av dette gjørmehølet vi har gravd oss ned i. Det dype jævla gjørmehølet som vi har vært i så mange ganger de siste årene.

Det er sjelden man kan forvente seier i fotball. Noen sier man aldri kan forvente det. Men etter to 0-3 tap for de to verste lagene å tape for, så forventer man faktisk seier når man møter et under middels 2. divisjonslag i det som er den eneste muligheten for en tittel også i år. Når kollapsen i tillegg skjer etter en 2-0 ledelse, så går det faktisk ikke an å bortforklare. Det er mangel på innsats, det er mangel på profesjonalitet og det er rett og slett pissing på drakta du som spiller med feit lønn bærer. Er du spiller i Vålerenga og sov godt etter den kampen, så har du ingenting i denne klubben å gjøre. 

I tillegg er det helt fullstendig tyst fra klubben i etterkant. Jeg er klar over at Tina er i Frankrike, men det må da finnes noen andre i kontorene der oppe som kan lage noe innhold for å forklare hva faen det er som skjer. Når man ser hvor tynt det er nå, så skjønner man jo enda mindre av måten Freddy ble behandla på. Mange skriker på Deila ut, men problemene i klubben er større enn bare han. Vi må heller ikke glemme at starten av sesongen her, før kampen mot lsk, var den beste vi har hatt siden 2010. 

Hva får vi servert på Vålerenga Stadion i dag da mon tro? Er det en gjeng som er redde for å tape eller får vi se en gjeng som klarer å finne tilbake til noen av det gode spillet vi har sett på hjemmebane tidligere i år. Jeg frykter det første, fordi denne gjengen ikke har vist noe som helst når det har vært litt press. Det jeg derimot forventer er at samtlige løper ræva av seg, vinner dueller og viser oss på tribunen at de vil at vi skal komme tilbake helg etter helg. 

Laget vi møter sliter enda mer og kommer garantert ikke stinne av selvtillit de heller. 

Hva gjør Deila med laget? Ingen av de 11 som starta mot Bærum fortjener plass, men han bytter jo naturligvis ikke alle. Hovedproblemet er uansett at begge våre beste midtstoppere er ute. Näsberg tar den ene plassen, men Nakkim viste dessverre på Lerkendal at han ikke holder nivået. Er kanskje løsningen å flytte Lekven ned? Uansett hva det blir, så blir det ikke ideelt. Så er neste spørsmål hva han gjør med midtbanen? Abu fungerer ikke, men blir gradvis bedre. Hvis Lekven flyttes ned blir det kanskje Shala og Abu på midten? At Shala spiller på midten ser jeg som ganske klink etter flere gode prestasjoner i den rollen. Det siste spørsmålet som må stilles er om kaptein og keeper Adam fortjener en tur på benken nå? Jeg synes det, selv om han var en av få som tydelig viste at han var lei seg etter kampen mot Bærum. 

Som dere skjønner er spørsmålene mange. Uansett hvem det blir så er kravene de samme: Vise at man vil spille for Vålerenga og blø for den drakta du har på deg. 

PS! Vi minner om tidlig kampstart 15:00


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!