Før Sarpsborg borte

(c) Line Svalastog
(© Line Svalastog )

Det ble nok en seier mot Kristiansund på 16.mai og plutselig var vi på øvre halvdel. Nå drar vi til Sarpsborg for å melde oss på i medaljekampen for alvor. 

Vålerenga skapte en sjanse og scora et mål hjemme mot Kristiansund. Ikke spesielt imponerende, men akkurat nok til at grunnlovsdagen kunne møtes med hevet hode. Med to strake seire har vi nå klatra opp til den kjente syvendeplassen før runde 10 og har fått en luke ned til gjørma nederst. Vi må ikke glemme å gi skryt til Lundström som scora det fine målet, etter å ha fått mye pepper i innledningen av sesongen. Fortsett å prøve skuddet når du er i posisjon, grabben.

Forhåpentligvis gjør det at gutta kan slippe ned skuldra litt og begynne med det spillet vi vet de kan. Det trenger vi med kampprogrammet som venter oss nå.

I kveld møter vi sesongens tøffeste motstander hittil. Sarpsborg er ikke et sted du legger ferien for å si det sånn, men de har fått et ganske bra fotballag etterhvert. Under ledelse av vår gamle venn Geir Bakke har de vært bunnsolide hittil og har kun et ufortjent tap for Rbk på eget gress. Laget fra Østfolds bakgård ligger foreløpig på fjerde, fire poeng foran hovedstadens helter. «Hockeytown» har altså blitt et sted der de ikke kan spille hockey, men er helt ok i fotball. Spennende nok.  ‘

I morgen er jeg veldig usikker på hvordan Ronny setter opp laget. Moa fikk bare fem minutter sist. Var det for å spare han for denne? Jeg tviler. Blir det Finne på topp mot et lag som ofte står høyt på hjemmebane? Jeg håper det, men tror ikke det. Jeg tror blir det Johansen, fordi han er flink til å binde opp folk og skape rom for andre. I såfall blir det Finne på kanten, og det er tross alt der han har vært best i år. Så får vi se om Keita får fornyet tillit eller ikke. Hver gang han starter må han ut tidlig, og det er ikke gunstig i en tøff bortekamp. Utenom dette er Grindheim fortsatt ute. Det betyr med all sannsynlighet at vi får se de samme gutta som sist. Det samme gjelder i de bakre rekker, der det ikke er behov for endringer etter flere solide kamper på rad.

Vi er på gang nå, så at det bare er solgt 100 billetter til bortefeltet overrasker meg. Jeg skjønner at folk ikke vil besøke ligaens dårligste bortetribune, men gutta fortjener støtte i veien mot toppen. I tillegg har det vært 17. mai, så det er nok mange som satser på å kjøpe i døra i morgen. Derfor forventer jeg at mange av de 300 billettene som selges i døra i morgen vil selges.

Vi vant 2-0 i fjor, og det her skal bli hyggelig igjen det. Jeg bestiller en ny scoring av Stengel fra distanse. Gjerne mot der vi står, så vi ser noe av den.

God tur til alle som tar turen. Det er nå jakten på medalje starter!