Før Sarpsborg 08 borte

(c) Line Svalastog
(© Line Svalastog )

Det er klart for tredje serierunde og turen går til Sarpsborg. Bortefeltet er for lengst utsolgt og alt ligger til rette for at påsken kan avsluttes med en real fest både på og utenfor banen. 

Vålerenga har fått en drømmestart på sesongen. Kristiansund og Odd har blitt slått og vi har vært ganske klart best i begge. Mot Odd var det liten tvil om at gjestene fra Skien kom til hovedstaden for å få med seg 0-0 og ett poeng hjem. En ganske naturlig inngang til en kamp mot en bedre motstander etter at man også tapte åpningskampen. Men Vålerenga lot seg ikke stresse, selv ikke etter straffebom og et mål i sekken. Det var det som var det mest imponerende med seieren på Vålerenga Stadion for drøye to uker siden. Og det vitner om et Vålerenga-lag som er nærmere de beste enn på samme tid i fjor.

Nå kommer de virkelige testene slag i slag i løpet av de neste fem dagene. Først er det Sarpsborg borte, så er det Godset hjemme. To lag som begge er spådd til å være på eller rundt medaljeplass ved sesongslutt.

Først er det altså Sarpsborg. Laget som på mange måter ødela vår sesong i fjor. Vi møtte dem tre ganger, tapte alle og scora kun det fine trøstemålet til Lekven i åpningskampen på stadion. Ikke bare slo de oss i den nevnte åpningskampen, men de banka oss også i cup-semien. Med andre ord møter vi her et lag som var mange hakk bedre oss i fjor. Hvor mye nærmere vi er nå får vi se i kveld, men at hjemmelaget er favoritt er det liten tvil om.

Laget fra Østfolds mørke hull har også fått en fin sesongstart med seier mot Rosenborg og en uavgjort på Åråsen. Likevel, de har solgt flere av de som dro lasset i fjor og det vil overraske meg hvis de ikke varierer i prestasjonene i starten av sesongen.

For vår del er Carvalho med i sin første kamptropp i dag. Han starter vel neppe, men det er uansett positivt at han nærmer seg kampklar. I løpet av landslagspausen har Dønnum blitt leid ut til Kamma. Et utlån jeg liker veldig godt, så lenge Dønnum klarer å motivere seg til spill i Obos. Det er mye bedre for hans utvikling med et år som profil i Obos enn å sitte på benken i Eliteserien og spille for Vålerenga 2 ved siden av. Ellers er det ingen endringer i troppen og vi vil nok se et ganske likt lag som sist. Kanskje Kari får sjansen istedenfor Ibrahim, men det er det eneste byttet jeg kan tenke meg.

Alt ligger til rette for en severdig kamp. Sarpsborg kommer til å angripe mer enn det Kristiansund og Odd har gjort, noe som vil gi mer plass til Ejuke og Johnson. Og apropos Johnson; han ser ordentlig bra ut! Sterk, rask og kommer ofte til avslutning i vanskelige situasjoner. Jeg blir overrasket hvis ikke Sam er oppe og snuser på 15 kasser i løpet av sesongen.

Påsken skal avsluttes mine venner. Og den skal avsluttes med et smell. Bortefeltet er for lengst utsolgt og vi har begynt å kjøpe opp tribunene i nærheten. Det gjør meg faktisk litt stolt. Så får vi bare håpe at folk klarer å holde seg på et greit nivå selv om det er konsert og full pakke før kamp. Du trenger ikke bli ufyselig full før lenge etter at 90 minutter med fotball har blitt spilt. Med et bortefelt fylt til randen har vi en fantastisk mulighet til å eie Sarpsborg Stadion hele matchen. En match som kan, og jeg sier kan, være en kamp mellom to lag som kjemper om medaljer ved sesongslutt.

Når Vål'enga inntar din bygd! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!