Før Sandefjord hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Ferien er over og det er på tide at høstsesongen settes i gang. Den begynner med en hjemmekamp mot jumboen fra Sandefjord, i en kamp der kun tre poeng er godt nok. 

Det blir godt å komme i gang igjen nå. Kamper hver helg og fortsatt alle muligheter til å komme høyt på tabellen. Mot Molde for drøye fire uker siden, så det ut som spillerne allerede var på ferie, så den snakker vi ikke så mye om. 

Men det er liten tvil om at vi går inn i en viktig høstsesong. Vi ligger per dags dato på 9. plass og alle er vel enige om at det er langt fra bra nok. Hva skjer hvis vi ligger der når kalenderen viser desember og sesongen skal oppsummeres? Skal Deila da få mer tid eller er det takk og farvel? Jeg har vært klar på hele veien at han skal få mer tid, men varsellampene begynner å lyse nå etter at fremgangen nesten har vært fraværende. Det eneste som er sikkert er at folk er mer utålmodig enn meg, noe som betyr at folk allerede har fått nok. Blir det nå en dårlig høst i tillegg vil nok mange kreve at Deilas dager er talte. Dette til tross for at han nylig gikk ut i media og sa at vi kommer til å kjempe om medalje neste sesong. 

Vi tar selvfølgelig ikke sorgene på forskudd og regner med at laget hever seg utover. Med tre hjemmekamper på de neste fire er mulighetene der for å knappe inn på forspranget til mange av lagene foran. 

Dagens motstander har nærmest rykka ned allerede. De står med 6 poeng på 16 kamper og har ikke vunnet en kamp i ligaen siden 2. april. April! Det er over fire måneder siden. De leda riktignok 2-0 borte mot Haugesund i forrige runde, men klarte å tape den kampen også. Dette laget skal ikke kunne ta poeng på Vålerenga Stadion, selv om vi har spillere ute med skade. 

Hvis man ser på innsbyrdes oppgjør, så kan vi jo starte med at Vålerenga vant kampen i Sandefjord i mai med 1-0. Johnson scora på straffe i en kamp som var ganske så kjedelig. Hjemme i Oslo har vi et godt tak på de med 6-0-2 på de siste åtte, men Sandejord vant fjorårets oppgjør på Ullevaal. En kamp jeg forøvrig måtte slette fra minnet. 

Troppen til kveldens kamp er ute og der er det en god del forandringer siden sist. Dønnum er tilbake fra låneoppholdet i Ham-Kam. Han har etter rapportene gjort sine saker bra der oppe på bygda og det blir spennende å se han igjen. Ellers har vi hentet inn svenske Erik Israelsson. En midtbane-spiller som gjorde sine saker bra i Sverige og som bør heve midtbanen vår. I og med at både Abdi og Lekven er ute til dagens kamp skal du ikke se bort i fra at Israelsson går rett inn på laget. I tillegg til nevnte Abdi og Lekven er også Johnson og Tollås ute. Abdi og Tollås er karantener, mens Johnson og Lekven er skader. Lekven sin er alvorlig og han blir ute i to måneder. Fredheim Holm er tilbake og det er gode nyheter. 

Husk at det er supportercup på plassen utenfor Øst før kamp i dag. En seanse som nok kan bli severdig for alle som ikke stiller med lag. Når vi først er inne på Øst, så stemmer ryktene om at det er har vært innbrudd der. Natt til lørdag tok en mann seg inn ved å knuse ruta på Øst. Han fikk bare med seg noen småting og Øst holder naturligvis åpent i dag. De har gode bilder av mannen som gjorde dette og han blir nok tatt innen kort tid. 

Kom deg på kamp! Høstjakta er i gang. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!