Før Sandefjord borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Nå kommer kampene svært tett og ikke før sutringa fra Skeid har gitt seg, så er vi klare for en ny kamp. Tur til Sandefjord venter og vi er naturligvis klare. 

Vi kom oss forbi Skeid i cupen uten særlige problemer. Det ble "bare" 2-1, men vi var aldri i nærheten av å ryke ut og fikk i tillegg hvilt sentrale spillere.

Mot Haugesund forrige helg gikk det litt trått, men vi fikk med oss poeng mot en god motstander, etter at vi igjen lå under to ganger i løpet av matchen. Moralen er sterk, men det hadde vært fint om vi kunne prøve å ta ledelsen i en kamp snart. Kanskje vi skulle prøvd det i dag? At Ejuke, Johnson (kom inn mot slutten) og Fredheim Holm ble spart mot Skeid tror jeg vil hjelpe oss i dag, for de har virka litt møre i det siste. Alt i alt var vel kampen vi fikk servert mot Haugesund ganske lik det vi har sett de siste ukene, verken ræva eller bra nok. 

Der vi ikke er helt fornøyde med tingenes tilstand i vår klubb, så kan jeg love deg at de som holder med Sandefjord har det verre. Nest sist i ligaen, ute av cupen, ikke vunnet siden 2. april, treneren har fått fyken og styret bestemmer hvilke formasjon de skal spille. Snakk om bekmørk situasjon. Laget trenes nå av en fyr som jeg trodde fortsatt var spiller, nemlig Geir Ludvig Fevang. Dette er et lag vi skal slå, sånn er det bare. Hjemme og borte. Det sa vi i fjor også, da tapte vi begge. Det skal sies at årets utgave av Sandefjord er svakere enn fjorårets. 

Hvis man ser på kampene mellom lagene, så har Vålerenga et godt tak på Sandefjord. Vålerenga har møtt Sandefjord borte 8 ganger i ligaen. Det står 6-1-1 i vår favør, mens det står 6-0-2 når Vålerenga har spilt hjemme. På 16 kamper står det altså 12-1-3, der to av de tre tapene kom i fjor. Da endte det 2-0 i Sandefjord og 1-2 i Oslo. 

Forrige uke stilte jeg spørsmål ved om Adam fortsatt burde være førstekeeper, og kampen mot Haugesund ble ingen grunn til å avslutte den diskusjonen. Nå er det strengt å kalle målene til Haugesund for tabber, men man kan si det sånn at en god keeper hadde tatt begge. Spesielt den som kom etter en corner som nærmest går rett inn. Det skal sies at redningen i forkant av den nevnte corneren fort kan bli årets redning i Eliteserien. Adam sliter i feltet og det kan jeg love deg at motstanderne våre har merka seg i sine analyser. Jeg er fortsatt litt i tvil om hva jeg vil, men kan ikke skjønne annet enn at kampen om keeperplassen er rimelig 50/50 per dags dato. 

Gutta fremover på banen fikk som kjent hvile mot Skeid, men det gjorde ikke backfireren. Der var det full pupp og nye 90 minutter i beina på Nouri, Carvalho og Nation. Tre viktige menn (selv om jeg river av meg håret av innleggene til Nouri) som vi absolutt trenger i tiden fremover. At de spilte mot Skeid tror jeg var nødvendig, så laguttaket til Deila på onsdag støttes 100%. Men spesielt Carvalho kom nylig tilbake fra en lang skade, så man må jo lure på om han holder 90-minuttere så tett som de kommer nå. 

Ellers er det verdt å nevne at Lekven er meldt spilleklar igjen. Er han i kampform tror jeg han starter sammen med VM-klare Fridjonsson og DFH. Fremover er det som vanlig høyrekanten som er åpen, mens Ejuke og Johnson er bankers. Noe sier meg at backrekka til Sandefjord ikke gleder seg til å møte de gutta der. 

Fire på rad i ligaen nå uten tap, men nå trengs det en seier. Dette er kamper som må vinnes og jeg har trua!

For oss supporters så er dette en kamp som få gleder seg til. Reiseveien er grei nok, men vaktene som møter oss er som kjent ligaens verste. Klåfingra, kvalme og ubrukelige rett og slett. Tribunen er ikke så mye bedre. Det ser faktisk ut som de har satt flere busskur ved siden av hverandre. Lang og jævlig. Vi kommer, vinner og stikker igjen fra dette fryktelige stedet. 

Men seieren må vi ha med oss. Hører dere, Vål'enga? 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!