Før Rosenborg hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Fugla var ingen motstand for hovedstadens menn og i kveld er det ligaens to formlag som barker sammen. Oslos stolthet mot hele landets lokomotiv, på et fullsatt Vålerenga Stadion. Bedre blir det ikke! 

Vi må snakke litt om kampen på Åråsen til å begynne med. Det ble aldri et fyrverkeri av en fotballkamp, men det er det jo sjelden i disse oppgjørene. Det viktigste var at vi scora det eneste målet, samtidig som vi eide tribunen fullstendig. Kippe sutra, Kanarifansen sutra, Lehne Olsen pådro seg karantene fordi han ikke kan reglene, Nouri opplyste hjemmepublikumet om hva kampen endte og Deila avslutta kvelden med en etterlengtet "Ronny roar". Vårt Åråsen ble tatt tilbake. 

Med tre seire på rad ser ikke tabellen så halvgæren ut lenger og vi er klare for sesongens vanskeligste hjemmekamp. I forrige hjemmekamp banka vi et av to lag som kjemper om gullet, så da passer det utmerket å få besøk av det andre i kveld. Dessverre blir det uten to av bærebjelkene i laget, men mulighetene er gode selv uten dem. 

For selv om Rosenborg er de aller flestes favoritt til å vinne årets Eliteserie, så imponerer de ikke meg veldig. Det skal sies at de har en imponerende rekke resultater siden han fyren ingen har hørt om tok over, men fire av de seks siste tre-poengerne har blitt vunnet med ett mål, og det er stort sett mot svak motstand. I tillegg har det storma uvanlig mye rundt Rosenborg denne sesongen og det har blussa opp igjen med Bendtner-saken den siste uka. Nå hadde han ikke spilt i kveld uansett pga skade, men det hadde vært spennende å se om han gikk rett inn på laget etter å ha brukket kjeven på en fyr i København forrige helg. I tillegg skal de ut i Europa League til uka, noe som forhåpentligvis tar bort litt fokus. 

Lenge siden jeg har sett Rosenborg nå, men det sies at han Jebali har vært meget god siden han kom. Ellers er det meste kjent for de fleste. Bra forsvar og keeper, mens resten av banen er helt greit. Få svake punkter, men også få profiler uten Bendtner på laget. 

Vi pleier jo å levere litt innbyrdes statistikk i disse før kampen-sakene. I dag har vi av ulike grunner problemer med databasen, så vi får bare opp fjorårets hjemmekamp og av en eller annen grunn fjorårets cupkamp. Utifra de kampene har vi et ganske godt tak på dagens motstander. 

Når jeg ser på troppen som er ute så blir jeg bekymra. Det må jeg innrømme. Tollås Nation og Fredheim Holm er ute og det har vi visst siden kampen på Åråsen, men at Näsberg er ute i tillegg er absolutt ikke bra. Det betyr Jääger inn på stopperplass. Skal ikke si noe negativt om han, men han har lite kamptrening på øverste nivå de siste sesongene og begynner å dra på åra. At han da skal stå 90 minutter mot landets beste bortelag høres ut som en dårlig match. Ellers er Lekven tilbake i troppen etter skade og går nok inn på laget hvis han er fresh nok til det. Adekugbe er også tilbake etter karantene. Med andre ord blir det en god del forandringer på laget som slakta fugla for et par uker siden, men sånn er det bare. 

Fullsatt Vålerenga Stadion og flomlys. Vi får ikke bedre forutsetninger enn dette og vi får bare gjøre det vi kan fra tribuneplass. Slår vi Rosenborg nå, så har vi plutselig alt å spille for igjen. Dette kan bli en enorm høst og det smeller allerede i kveld klokka 20. Vi ses!