Før Rosenborg hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Det har storma rundt Vålerenga de siste sju dagene, og nå venter altså Rosenborg på Ullevaal. Kan dette gå bra da? 

Vi starter med å skrive litt om turen til Sarpsborg, som egentlig ikke er noe å skrive hjem om. Rundspilt på banen og et øyeblikks hodemist på tribunen gjorde at Vålerenga igjen fikk flere dager med negativ omtale rundt om i det ganske land. Ikke noe nytt det, men uheldig i disse dager når vi er desperate etter å få flere folk på kamp.

Da var det godt at vi fikk muligheten til å rette opp noe av det bare dager etter, i nabobyen Fredrikstad. Den første omgangen var jevn, men vi var effektive og leda 2-0 til pause. Da var det i boks tenkte jeg, og de aller fleste tenkte vel det samme. Men neida, Kråkerøy scora rett etter pause og utligna senere til 2-2. Ekstraomganger ble det og Vålerenga hadde allerede driti seg ut i Østfold igjen. Vi vant på straffer, men det forandrer ikke så mye. Dette var flaut og total mangel på profesjonalitet fra våre menn. Det er på tide nå at noen står frem når laget bare rusler rundt utpå der og gir beskjed om at innsats kreves. Blø for drakta for faen!

Innsats og guts får de en utmerket mulighet til å vise i kveld. Å blø for drakta mot hele Norges riksklyser og selvgode svin bør komme gratis. Klipp ned han derre Helland, gi han dansken en vinge og sist men ikke minst fullfør taklinga ute ved linja så du får med deg han ekle bilselgeren av en trener på kjøpet. Løp til krampa kjennes gjennom hele kroppen, for det er innsats vi på tribunen trenger nå. Vi vil se at dere bryr dere om dette her.

Det er ikke mange som tror vi kan slå Rosenborg i kveld, men alle som har sett bartene i aksjon noen ganger denne sesongen vet at de ikke har vært spesielt gode. De har vært solide defensivt, men offensivt har de ikke vært gode i det hele tatt. De har blant annet scora åtte mål færre enn Brann og seks færre enn Sarpsborg. Til sammenligning scora de nesten 20 mål flere enn laget med nest flest i fjor. Likevel, er det liten tvil om at bortelaget er favoritt i morgen, basert både på tabellplassering og innbyrdes oppgjør.

For første gang denne sesongen møter vi også motstand på tribunen når vi spiller hjemme. Det ryktes om fullt bortefelt med østlendinger som har hoppa på gulltoget. Jeg håper de ikke setter barten i halsen når jeg sier at vi dessverre stiller uten vennskapsskjerf og fyrverkeri uansett resultat, men det er tross alt kulere med mye bortefans enn det vanlige tomme bortefeltet.   

Troppen til kampen er ute og der er Grindheim tilbake. Egentlig fortjener alle med unntak av Sandberg å bli vraket til denne kampen, men skal man se litt realistisk på det så blir det nok ikke så mange endringer. Grindheim går inn på laget hvis han er klar for det. På topp er jeg usikker på hva Ronny går for, fordi der er det egentlig ingenting som har fungert i det siste. Jeg tar feil hver gang, men tror Moa får fornya tillit siden han ikke spilte i cupen. Ellers må det nevnes at Fredheim Holm gjorde et godt innhopp i Sarpsborg og bør være aktuell for startplass hvis han er fit nok. I dagens tropp mangler Nakkim, og det betyr at den bare teller fem forsvarsspillere. Av de tror jeg Lindkvist blir benka og at vi får en lik backfirer som i de siste seriekampene.  

Kveldskamp mot Rosenborg er et av årets høydepunkt, så rør om at man skal droppe kamp fordi man tror det blir tap uansett må bare stoppe med en gang. Du tåler da et par tap? Gå inn og sjekk tabellen, så ser du at det fortsatt er langt verre å være gul og svart. Og hvor ofte kan du egentlig dra på Ullevaal på kamp der alle forventer at Vålerenga skal tape? Kanskje blir du skremt av at det regner litt utpå dagen i morgen, men det er bare Vålerenga som har bestilt litt vanning av en tørr Ullevaal-matte. Sola kommer tilbake i god tid før kampstart, hvert fall hvis man skal tro Gislefoss & Co. Så da ses vi på kamp?

På vei til kamp må du være obs på at t-banen ikke kjører mellom Blindern og Ullevaal, så du må finne deg en annen rute. Men tiden du taper på det tjener du inn igjen ved at du nå kan bruke inngang 4, 6 og 8 når du skal inn i Bendit.

Rosenborg er ræva!       

Les mer forhåndsomtale om kampen i linkene under: 

http://klanen.no/Blogger/Lasse-L/Saa-jaevla-enkelt 

http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Jaevla-irriterende-moekkalag.-Hater-dem