Før Rosenborg borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Tap hjemme for AAFK i en kamp der vi var tamme og dommer hadde tunge innsatser på borteseieren, har nå ført oss tilbake ned i sumpa. Nå venter sesongens desidert tøffeste kamp.  

Kampen mot Aalesund huskes mest for den hodeløse taklinga fra F. Carlsen på Sakor, men også for å bidra til at vi for alvorlig er med i nedrykksdiskusjonen igjen. Etter at de gule småfuglene slo et Stabæk i dvale lørdag ettermiddag er vi nå fire poeng fra direkte nedrykk, og nå venter altså sesongens vanskeligste kamp.

Kampen ble litt som fryktet etter tapet i Drammen – tafatt med lite trøkk. Likevel blir det vanskelig når mål blir bortdømt uten grunn og drapsforsøk tilates. Jeg liker jævlig dårlig å skylde på dommere etter tap, men det greiene Ken Henry holdt på med forrige søndag var så elendig at det ikke kan overses. Bare i situasjonen med taklinga er det så mye å ta tak i at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Ken Henry selv ser den fra en god posisjon, linjedommer ser det fra en bra posisjon og fjerdedommer ser det fra en bra posisjon. Sammen klarer de altså ikke å se det absolutt alle andre ser. Helt ufattelig.

Men nok om Ken Henry og Aafk for denne gang, nå venter altså Lerkendal. Et sted vi har tatt ett poeng de siste 10 årene, og mot laget som er overlegent best i landet. Det gjør at jeg sliter litt med å glede meg til denne kampen. Likevel, møter vi et lag som har feira gull den siste uka og som kanskje ikke klarer å oppnå normal tenning. Ikke at lag pleier å slite med motivasjon før kamper mot Vålerenga, men det er nok bedre å møte Rosenborg nå enn hvis de f.eks kunne avgjøre serien i kveld. Det gir meg hvert fall et lite håp om poeng. Dog kreves det at innsatsen er tilbake fra den vi hadde for noen uker siden. Det var slapt mot Godset og slapt mot Aalesund. Det virker litt som om spillerne tror at plassen er sikra og at det som skjer på banen ikke er så viktig lenger. Etter denne venter tre lag som desperat kjemper for unngå nedrykk, så den plassen er absolutt ikke sikra.

Hva vi kan vente av Rosenborg vet vel de fleste. Soleklart bredest tropp i ligaen, så selv med litt rotering vil de stille slagkraftig. De har blant annet tre keepere som hadde fått plass på de aller fleste lag i ligaen. Og jeg gidder ikke skrive masse skryt om Rosenborg, det gjøres det mer enn nok av i riksmedia fra før, men det er enkelt og greit det vanskeligste vi kan møte her til lands.

Troppen til kampen er ute og der mangler det noen navn. De fleste er som ventet. Lundström er ute med karantene, Sakor er ute etter å ha blitt forsøkt delt i to, mens Fredheim Holm og Nation fortsatt er ute med skader. Det betyr nok Larsen ned på back og Wæhler sammen med Nakkim i midtforsvaret. På midten tar Stengel eller Lekven plassen til Sakor vil jeg tro, mens jeg tror Moa er tilbake fra start.

Forhåpentligvis får vi se en helvetes innsats fra våre gutter. Da har vi en bedre mulighet til å hente poeng på Lerkendal enn vi har hatt på lenge. Det er ingenting som hadde vært deiligere enn en seier der nå. Da vil vi være så godt som sikra, pluss at det er lite som er deiligere enn å vinne på Lerkendal. For oss som husker så langt tilbake i tid...

Kom igjen nå Enga, få oss ut av denne sumpa. Vi orker ikke kvalik i regn og kulde i november på Ullevaal.