Før Ranheim borte

(c) Wiki
(© Wiki)

Vi fikk med oss ett poeng mot Molde, i en kamp som blir husket for mye annet enn selve kampen. Nå venter Ranheim og Trondheims nye lokomotiv til en ny lørdagskamp. Vi går for reprise av forrige gang vi var på lørdagstur.  

Mye er skrevet om bannere og gode forsøk på filming etter kampen mot Molde. Selve kampen endte 0-0, selv om det ikke var en typisk 0-0-kamp. Det kunne like gjerne endt 2-2, men vi må vel være så ærlige å si at Molde skapte mest og var hakket bedre. Sjansene de kom til var rett og slett større. Det positive for Vålerengas del var at de viste at klarer å presse gode lag tilbake og skape sjanser. Dessverre fikk vi også nok en gang bevist at forsvarsspillet ikke er godt nok, i hovedsak på backplass. Alt i alt gikk man ut av Vålerenga Stadion uten å være spesielt glad eller deppa. 10 poeng etter seks runder gjør at vi absolutt henger med, tiltross for at vi har hatt et relativt tøft kampprogram i starten. 

I dag tar vi altså turen til Ranheim. En klubb som holder til i Trondheim og som har fungert som et farmerlag for Rosenborg i mange år. Hvordan samarbeidet med Rosenborg er i dag får jeg ikke helt taket på, men det virker som de står litt mer fra hverandre nå. Nå har ikke jeg helt oversikt, men det er vel fortsatt sånn at de som holder med Ranheim også holder med Rosenborg og motsatt. Det i seg selv synes jeg er helt merkelig. Når de møtes neste helg, så er det altså sånn at Ranheim-fansen drar fra Lerkendal med tap og tenker "jaja vi tapte for naboen, men nå er jo de nærmere toppen og det er jo bra". Eliteserien kunne fått et nytt derby, men isteden har vi fått en vennskapskamp. Rør! 

Jeg må innrømme at jeg vet svært lite om Ranheim og hvordan de spiller. Etter å ha lest litt og sett høydepunkter fra kampene dems ser det ut som et lag som spiller relativt underholdende fotball og at de er et lag som vil angripe uansett hvem dem møter. Noe man ser i målforskjellen på 11-10 etter seks runder. En annen ting som er veldig spesielt er at de ikke har noen utlendinger i troppen og at stort sett alle kommer fra Trondheim og omegn. Takk gud for at Fagermo ikke er trener der oppe. 

Et offensivt hjemmelag passer Vålerenga bra og alt ligger til rette for en kul kamp med mye mål. Noe lignende av det vi så mot Molde, bare at vi møter et dårligere lag og at det vil bli scoret mål.

I denne saken pleier vi å ha med litt stats og historikk fra tidligere møter mellom lagene. I dag blir den veldig kort.
De fem siste kampene mellom Vålerenga og Ranheim: 0-0-0.

Vålerengas tropp er ute og laget dro til Trondheim fredag. Det har i løpet av uka vært litt usikkerhet rundt backene, men Nouri, Adekugbe og Näsberg er alle med i troppen. Jeg håper de to førstnevnte starter, for Näsberg sleit veldig mot Molde. Ellers blir det neppe store forandringer på laget siden sist. Den plassen som ser mest åpen ut er nok høyrekanten der Finne og Juklerød kjemper om startplass, men jeg tror Finne får en ny sjanse. Ellers er Kevin Ogudugu som er med i troppen kanskje ny for mange. Han har sett veldig spennende ut i det lille jeg har sett av han for Vålerenga 2, men sjansen for at han starter her er vel heller liten. 

Bohembussen er fylt til randen og tar turen til Trondheim, ellers er det mange som drar på egenhånd med andre fremkomstmiddel. Vi blir med andre ord en fin gjeng på den stusselige bortetribunen i Trondheim, men om vi klarer å selge ut alle de 300 plassene vi har fått er tvilsomt. Vi som er der skal gjøre det vi kan for å støtte gutta frem til en ny seier på bortebane, fra plattingen vi er plassert på i hagen til nabohuset til stadion. God tur til alle på bussen, vi ses på de tre løvers pub. 

Sarr'u 3 poeng away? Ja takk! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!