Før Odd hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Etter å ha kriget inn poeng i Bergen er det klart for hjemmekamp igjen. Dessverre på en mandag, men vi regner med at Vålerenga leverer selv om fotball skal spilles i helgen. 

Det var som vanlig sutring fra bergenserne etter kampen på Brann Stadion forrige helg. At våre spillere datt lett og lå nede hele veien var det gnålet handla mest om. Sånn jeg så det fikk vi med oss ett poeng fordi vi fortjente det. Det var ikke en veldig underholdende kamp, men jevnt og tett. Alt i alt en godt gjennomført bortekamp på en vanskelig arena. Vi står dermed med sju poeng på fem, noe som er helt brukbart. 

Dagens motstander fra Grenland har fått en meget god start på sesongen og står med ti poeng på fire. Jeg har sett to av kampene og har vel egentlig ikke blitt så veldig skremt. Mot Rosenborg var de ganske gode, men trønderne hang ikke sammen i det hele tatt og Odd fikk enorme rom på kontringer. Mot Viking sist var de ikke gode, men klarte å dra det i land etter en keepertabbe og vant 1-0. De har fått fart på Børven igjen, selv om målene han har scora hittil er av det enklere slaget. I tillegg er det bra med tempo offensivt, så jeg er litt redd for at de kan straffe oss på kontringer. Når det er sagt så er mye gammelt og treigt i forsvaret. Jeg tviler på at de gleder seg til å møte Ejuke & Co. 

Hvis vi ser på litt innbyrdes mellom lagene, så er det rimelig jevnt. På de 10 siste kampene i Oslo står det 4-1-5, mens det i Skien står 3-3-4 i vår favør. På de 20 siste kampene i Tippeligaen/Eliteserien står det altså totalt: 8-4-8. Fjorårets kamp i Oslo vant vi 2-1. Dere husker kanskje at Odd tok ledelsen ved lillebror Njie som feira breialt mot oss. Noen minutter senere var kampen snudd og vi vant fullt fortjent. 

Vålerenga er ikke ute med tropp til kampen når dette skrives rundt midnatt. Enten har de som er ansvarlige for å legge ut fri eller så vil de drøye lengst mulig med å gi bort informasjon om eventuelle skader. For det var flere med litt problemer underveis sist. Både Ejuke og Shala måtte ut, mens Finne starta på benken pga en kjenning i det ene beinet. Rapportene etter kamp sa at begge de som måtte ut sleit med krampe, så får vi bare håpe på at det stemmer og at de er klare til kamp. En ting er hvert fall sikkert etter kampen i Bergen og det er at Azemi ikke kan foretrekkes som spiss per dags dato. Han henger bedre med nå enn i fjor, men det er fortsatt et stykke igjen. Matti i 10'er-rollen funka heller ikke spesielt bra og Ejuke ute på kant blir mer usynlig. Sliter en av vingene må det da være mye bedre å teste Dønnum eller Vega istedenfor å rotere på hele den offensive rekka som har fungert godt hittil? Ellers skal forsvaret ha ros for kampen i Bergen, til tross for at Bjørdal glapp mannen sin et par ganger. De leverte årsbeste på bortebane og det var godt å se. 

Forrige hjemmekamp var søndag klokka 20 mot et uinteressant Tromsø-lag etter at påsken var i gang og i dag har vi altså et grått lag fra Skien på en mandag. Oppsettet på våren i år er blytungt og så lite supportervennlig som du får det. Nå har vi mandagskamp igjen neste runde og da står vi med 3 av 7 kamper på en vanlig ukedag, i tillegg til at cupkampen som de ga oss 20 mil unna er flytta fra 1. mai til en vanlig ukedag det også. Da står vi med igjen med at halvparten av sesongens 8 første har blitt spilt på vanlig dag. Det er en soleklart ener på terningen. 

Hjemme er vi gode og jeg tror vi får se en ny god hjemmekamp. Dette blir dog den tøffeste vi har hatt hittil, men det er virkelig på tide at Dag Eilev og hans gutter får sesongens første tap. Gi oss det a, Vålerenga! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!