Før Odd hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Etter en fortjent seier i åpningen i Kristiansund skal vi nå hjem. Og da mener vi faktisk hjem. Det skal spilles ball på Valle igjen og vi er klare som faen!

Som vanlig var det mange som hadde mye på hjertet etter at Vålerenga hadde spilt første serierunde. De aller fleste var fornøyd, men det var også de som mente det ikke var bra nok. Hvis ikke en fullt fortjent seier borte mot Kristiansund, som kun tapte to kamper hjemme i fjor, på en steinhard bane uten undervarme er bra nok for deg. Da har du rett og slett for høye krav. Det var litt panikk siste 10 og de brant en straffe på imponerende vis, men uten om det hadde våre gutter full kontroll på kampen. Vi fikk rett og slett den perfekte start på sesongen.

Nå venter Odd. Eller de heter vel egentlig Odds Ballklubb, men det navnet orker jeg ikke. I logoen står det Odd, så da blir det Odd. Skiens-laget, som fortsatt styres av sjarmtrollet Dag Eilev, tapte serieåpningen mot Haugesund. Etter rapportene var det helt fortjent. Nå skal de tilbake til Valle, et sted de har vært før. Nærmere bestemt i siste serierunde i fjor. Vi vant 2-0 og Deila meldte etter kamp at «vi spilte Odd ut på Ringveien».

På laget til Odd stiller en god del gamle travere som har vært der en stund, men på topp har de fått inn en gammel kjenning i Torgeir Børven. Han skal serveres av en vi også kjenner godt, nemlig Bilal Njie. En duo som på gode dager kan gi oss litt trøbbel, men samtidig også langt i fra det vanskeligste vi vil møte denne sesongen.

Her er litt stats før kampen: Odd står uten seier på sine 6 siste bortekamper med 0-2-4. Vålerenga har 4-0-2 på sine siste 6 hjemme. De 6 siste kampene mellom lagene i Oslo har endt 2-1-3, men vi vant altså i fjor. Da scoret Lekven og Ejuke. Lagene har møttes 48 ganger på øverste nivår siden 1962 og det står 24-10-14 i vår favør. Med en målforskjell på 90-64.  

Når det gjelder vårt lag, så tror jeg det blir samme som sist. Med mindre det er noen som har blitt skada eller syke siden troppen kom ut. Deila gjorde ingen bytter før det var spilt 83 minutter sist, noe som tyder på at han var fornøyd med de 11 han hadde valgt ut. Nouri som ble bytta ut først gikk av fordi han hadde tendenser til krampe, men erklærte seg selv helt fin igjen på «Enga Live» på fredag. Ellers har jeg ingen gode grunner til at noen skal byttes ut. Juklerød må være den eneste, da han nok var den dårligste blant våre 11 sist. Samtidig har han et godt skuddbein som passer fint mot et lag som jeg vil tro legger seg lavt.

Ejuke herja mot Odd forrige sesong og så frisk ut sist, det samme gjorde Johnson etter hvert. De gutta der skal gjøre livet surt for Odd i kveld.

Det blir noen minusgrader og sen kampstart, men det er sjelden du har mulighet til å se Vålerenga spille mens de har flere poeng enn Rosenborg og Lillestrøm til sammen. Kle på deg og kom deg på kamp!

Vi ses på Valle i god tid før 20:00! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!