Før Molde hjemme

(c) VIF Fotball
(© VIF Fotball)

I kveld, i god tid før leggetid, tar Oslos stolthet i mot skammen fra Møre og Romsdal til det som må kalles et toppoppgjør. Vålerenga Stadion klokka 20:00! 

Det er ikke så mye annet å si om forrige helgs tur til Kristiansand enn at den var perfekt. Laget var i festhumør på banen og fansen på tribunen var det samme. Vålerenga tok over Sørlandet, akkurat som planlagt. 

Eliteserien er for de fleste fem kamper gammel nå og for Vålerengas del kan det foreløpig deles inn i to kategorier. I den ene er det tre seire mot svakere motstand, som alle har vært solide og fortjente tre-poengere. I den andre kategorien finner vi to braktap mot motstand som er ventet høyt opp på tabellen. I dag venter en motstander som passer inn i kategori to og som er på et helt annet nivå enn den gule gjengen vi møtte forrige helg. Av den grunn er jeg nervøs for kveldens kamp, nervøs for at vi igjen blir for små og pinglete når vi møter ordentlig motstand. 

Man kan skrive mye om Molde. For eksempel om båndene mellom agent-slangen Solbakken og Molde-trener Solskjær, eller om lagets kaptein som lever etter mottoet om at den som tier samtykker. Dette pluss mye mer har gjort Molde til et lag jeg setter høyt på hatlista. 

Dessverre er det sånn at Molde er ganske gode. Såpass gode at de ledet Eliteserien før denne runden med 12 av 15 mulige poeng. I forrige runde slo de et annet møkkalag på overtid, i det som etter rapportene var en heldig seier. Å slite seg til en seier hjemme mot Lillestrøm er dog ikke noe styrketegn, så det er ingen tvil om at vi har gode muligheter til å slå dem. Laget fra Romsdal består av mange unge og lovende norske spillere, krydra med noen gode utlendinger. 

Ser vi på tidligere møter mellom lagene har Vålerenga slitt de siste fem årene. I Oslo står det 1-1-3 med en målforskjell på 7-8. Faktisk er det sånn at Vålerenga bare har slått Molde en gang siden 2010 og det var festkvelden i 2016 da vi banka dem 3-0. I Molde er tallene enda styggere, for der har vi ikke vunnet siden 2010. Når vi først er inne på tall, så kan det også nevnes at når denne saken ble skrevet så står Norsk Tipping med helt lik odds på lagene. 2.50 hver. Har du troa på våre gutter kan du altså mer enn doble penga. 

Vålerengas tropp er ute og der var det svært få overraskelser. Jeg tror ikke det blir de store overraskelsene blant de 11 som starter heller etter den overbevisende seieren sist. Finne var god i Kristiansand og fortjener fornyet tillitt, det samme gjelder Fridjonsson. Herregud den ene assisten han hadde mot Start var lekker! 

Fra tribunen håper jeg hovedfokuset blir på eget lag. Jon Blund skal selvfølgelig få sin dose, men dette er en jevn kamp som vi på en god dag kan vippe i vår favør på tribunen. Ved å støtte eget lag. 

Kom deg på kamp, det fortjener Vålerenga nå! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!