Før Molde hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Et Vålerenga i scoringshumør skal spille sesongens nest siste hjemmekamp. Fortsetter oppturen i kveld? 

Kampen mot Viking sist var en 90 minutters lang fest, på en arena vi har scora mange før. Forskjellen denne gang var at Viking ikke ble med på festen, og da ble det til slutt en overlegen seier til våre gutter. 7-1 er knusing, pissing, slakting eller hva man skal kalle det. Vi har vunnet 3 på rad og scora en haug av mål. Nå er det skikkelig gøy å se på Vålerenga, så får vi se hvor lang tid det tar før vi blir jekka ned igjen. 

Men nok om det, nå er det hjemmekamp mot Molde som gjelder. Ole Gunnar Solskjærs Molde som med stor sannsynlighet tar medalje denne sesongen. Dette blir med andre ord en mye tøffere oppgave enn den vi møtte mot fortapte Viking sist. Likevel, tror jeg Vålerenga har gode muligheter til å slå bønda fra rosenes by også. Og apropos det med tro, så tror jeg faktisk Vålerenga kan vinne resten av kampene. Det har klikka for meg med andre ord. 

Vi vant 3-0 mot Molde i fjor, men må tilbake til sølvsesongen 2010 for å finne forrige seier før det. Molde er et lag vi sliter med. Hør bare her: Vålerenga og Molde møtes for 67. gang og vi har en svak statistikk mot laget fra havgapet. Vi har 20 seire, 12 har endt uavgjort og de har vunnet 34 ganger. Målscore totalt er 83-118 deres favør. Ser vi på kampene som har gått i Oslo ser det litt bedre ut. Vi har 12 seire, 5 har endt uavgjort og vi har 15 tap. Vi har i det minste positiv målforskjell hjemme. Vi har scora 49 og sluppet inn 47. 

Når det gjelder troppen til Molde så er den solid. Ikke samme klasse som Rosenborg, men trolig den nest beste i landet. De har blant annet det som i mine øyne er ligaens beste spiss og ellers få svake ledd. Likevel, er nok mye gjort hvis Tollås og Jääger får kontroll på Sigurdarson.  

For vår del blir det nok få endringer fra sist. Muligens får Fridjonsson tillit fra start istedenfor Grindheim, men utenom det så blir det nok de samme som sist. Når man vinner 7-1 så er det vanskelig å se at noen har spilt seg ut av laget. Vi får se hva Deila mener, det er tross alt han som bestemmer. 

Flomlys og et Vålerenga i fyr og flamme, i det som er nest siste hjemmekamp for sesongen, er svært god søndagsunderholdning. Om under en måned så sitter vi her med et halvt års ventetid til neste kamp, da vil du angre på at du ikke dro mot Molde. Jeg garanterer ikke seier, men jeg kan garantere mål og en kul fotballkamp. Jeg kan også garantere at det blir god stemning. Så da blir du med på kamp? Flott, da ses vi på Valle klokka 20:00. 

Heia VIF!