Før Molde borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Den første uka i årets Eliteserie ble litt som Tippeligaen har vært de siste sesongene – små gleder og store nedturer. Nå venter en tøff bortekamp i Molde, der vi ikke har vunnet på sju år. 

Å tape hjemme for Sandefjord er rett og slett bare pinlig. Så enkelt, så brutalt, men samtidig også så sant. Det røde kortet var billig, men gjestene var bedre enn oss før det skjedde og kunne fint vunnet 11 mot 11.

Det er ikke mange uker siden det var klasseforskjell mellom de samme lagene på Kadettangen, og selv om det bare var en treningskamp så er det en skremmende utvikling siden den gang. Da så Vålerenga farlig ut hver gang de kom i angrep nesten, med godt pasningsspill og gode kombinasjoner. I seriestarten har ikke det vært tilfellet i det hele tatt. Og det er skremmende.

Nå er det heller motstander som ser farlig ut hver gang de kommer. Det må Ronny og resten av teamet gjøre noe med, så vi får bare håpe det har blitt jobbet godt i påsken.

Det er bare å beklage at det blir litt vel negativt her, men nå hadde vi virkelig muligheten til å henge med fra start. Da er det tungt at vi nå sitter her og må vinne for at vi ikke skal bli hektet av.

Molde som står på motsatt side i kveld har heller ikke imponert nevneverdig, men har 6 poeng og bare tapt på Lerkendal. De ser ikke så sterke ut på papiret som de gjorde for noen år siden, men har en bra offensiv med mye tempo og ferdighet. Med Tollås Nation ute med karantene betyr det stort ansvar på unggutta bak der.

I motsatt ende ser de på langt nær like bra ut, så her må det være muligheter for å score mål. Med andre ord er det to lag som ser best ut offensivt som møtes på Aker Stadion i kveld.

En gledelig nyhet før kampen er at kaptein Grindheim er fit for fight igjen. Det samme er Lekven, og da nærmer vi oss endelig skadefrie. Så blir det spennende å se om noen av de starter. Jeg tror hvert fall Grindheim går rett inn på laget. Ellers blir det interessant å se hvordan vi kommer ut formasjonsmessig etter endringene som ble gjort underveis sist. Zahid har blant annet ikke fungert og Moa har heller ikke fått noe særlig å jobbe med. For at Vålerenga skal være gode må disse bli mer involvert, i riktige posisjoner.

Et annet spørsmål blir selvfølgelig hvordan backrekka vil se ut. Lundström på venstreback og Nakkim i midten er nok klare. Så er spørsmålet om de to andre. I utgangspunktet tror jeg det blir Jääger i midten og Näsberg ut høyre, men håper Lindkvist får spille på backen. Med to offensivt gode backer vil vi skape trøbbel for Molde. Helt til slutt må jo keeperen nevnes. Tabbekvota må snart være brukt opp nå, for det begynner å bli dyrt. 

Det blir litt kjedelig å gjenta hver runde at dette er en viktig kamp, men det må sies nok en gang nå. Taper vi her er vi plutselig langt bak medalje og nede i sumpa, mens vi med seier henger med.

Vi skal gjøre vårt beste fra tribunen. Vi regner med at innsatsen på banen viser et lag som vil være med å kjempe i år.

Tar du ikke turen til Molde så «nytes» kampen som vanlig best på Vertshuset eller Bohemen.

Les også Lasse L's oppladning til kampen her: http://klanen.no/Blogger/Lasse-L/Paaske-Molde-slukker-sorgen 

Også må vi ikke glemme veggene på vår nye tribune. Har du igjen litt daler fra påsken, så kan du bidra til festen her: www.tribunevegger.no