Før Mjøndalen hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Endelig seriestart! Etter noen måneder i dvale skal det trilles tellende ball igjen på Valle og det er få ting man gleder seg mer over enn nettopp det. Først ut er laget fra de dype skoger utafor Drammen et sted. 

Faen så deilig med seriestart! 

Det føles som en evighet siden vi innkasserte sjetteplassen i siste serierunde av Eliteserien 2018 mot Ranheim i november. Månedene siden den gang har vært preget av mange utlån, treninger i byen der sola aldri skinner, økonomiske nedturer og ganske gode treningskamper. Totalen av dette blir altså at de fleste tror Vålerenga klatrer høyere opp enn i fjor. Ikke vet jeg helt hvorfor, men undertegnede støtter det. For meg er det liten tvil om at seriegullet går til Molde eller Rosenborg. De er i en klasse for seg. Bak der kommer det tre lag som skal kjempe om den siste medaljen og det er Vålerenga sammen med Sarpsborg og Brann. Etter det følger røkla som er helt umulig å sette opp. Der fikk du altså servert et lynraskt tabelltips før det hele setter i gang. 

Vi får begynne med kampen mot Mjøndalen. En kamp som kanskje er den letteste kampen vi spiller i årets Eliteserie. Dette fordi jeg tror bruntrøyene havner sist. Men det skal også sies at det vel neppe finnes noe verre tidspunkt å møte nyopprykka lag enn i 1. serierunde. Et lag stinne av selvtillit fra i fjor blanda med entusiasme over å spise kirsebær med de store gutta. Det kommer hvert fall ikke til å mangle på innsats fra dagens gjester, så får vi se hvor mye kvalitet de har. Det er jo tross alt ikke så lenge siden de var oppe så noen fjes kjenner man igjen. Blant de finner vi ringreven Oliver Occean. Sist gang jeg så han kunne han ikke løpe, så det blir spennende å se hvordan 2019-utgaven av han er. I tillegg har vi jo sjefsklyse Gauseth og hurtigtoget Brustad som har skapt trøbbel for oss før. Men som du sikkert skjønner, så kryr det ikke av profiler på dette laget. 

For vår del har det blitt hentet inn kvalitet i de fleste ledd, noe som gjør at 11'ern ser bedre ut enn i fjor. Jeg skulle gjerne sett noe nytt inn ved siden av Abu på midten, men det kom altså ikke. Og nettopp den posisjonen er nok den som er mest åpen i dagens tropp. Jeg tipper Deila kjører safe og setter Lekven inn der fra første runde, men jeg har et håp om at Horn Myhre etterhvert skal gjøre den posisjonen til sin. I hvert fall i kamper som i dag der vi mest sannsynlig kommer til å ha ball i store deler av kampen. Når vi først er inne på laget så tror jeg det meste ellers er ganske satt og at vi får: 

Adam - Juarez - Bjørdal - Nation - Adekugbe - Abu - Lekven - Shala - Ejuke - Finne - Vilhjalmsson

Basert på treningskampene den siste måneden så blir det hvert fall ikke kjedelig å se på Vålerenga i år. Det kommer til å scores mye og det er nok fare for at det vil slippes inn en god del. Jeg er hvert fall ikke i tvil om at dette laget skal være mer solid enn i fjor, noe som bør bety færre stortap mot de gode og flere seire mot de mindre gode. Totalen kan med full klaff gi medalje, men både Brann og Sarpsborg kommer til å være gode. 

Fredag ettermiddag var det solgt 6000 billetter inkludert sesongkort. Pinlig dårlig! Men det er også litt hva man får med den labre innsatsen klubben har lagt ned for å få folk på kamp. Null trøkk i media og helt usynlige i nærområdet, i tillegg til for lite action i egne kanaler. Det er snart på tide å våkne opp og slutta å tro at dette skal gå av seg selv bare fordi vi har fått egen stadion. 

Når det er sagt så kommer det folk med resultater og vi skal hvert fall gjøre vårt for at det blir en god start i kveld. Lørdagskamp og litt vårtakter i lufta bør løfte folk opp fra sofaen. Det blir helaften på Øst med trøkk fra formiddag til kveld. I tillegg vil Bohembussen som vanlig kjøre fra Bohemen en time før kampstart. 

Seriestart er deilig. Kom deg på kamp og bli med på feiringa av 3 poeng etterpå. Nå kjører vi! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!