Før Mjøndalen borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Mjøndalen borte er en fin mulighet til å reise seg etter at man surret det til mot Aalesund. Nå er det på tide med en trepoenger igjen. 

Det meste er vel sagt om kampen mot Aalesund og alle er enige om at Vålerenga våkna for sent. Det store samtaletemaet i etterkant var om Sam skulle vært utvist eller ikke. For meg var det helt greit at han fikk sitt andre gule. Han får en liten touch, men jeg er helt overbevist om at han kunne stått hvis han ville. Det røde kortet kom i en periode av kampen der gjestene så helt ferdige ut, så man satt egentlig bare å ventet på at våre gutter skulle sette inn 3-2. Isteden døde kampen helt ut og det endte med 2-2. I utgangspunktet er det vanskelig å være for kritisk etter at man har hentet opp 0-2 på en bra måte, men Aalesund skal man slå. Enkelt og greit. 

Nå venter Mjøndalen og Nedre Eiker. Ikke akkurat drit sexy, men det er jo de oppgjørene det er fint å bli ferdig med når det ikke er lov med publikum. Samtidig har Mjøndalen fått en rimelig god start på sesong og er et vanskelig lag å møte. Disse lagene møttes kort tid før seriestart på samme arena og for de som så den, så tror jeg denne kampen vil se ganske lik ut. Mjøndalen ligger lavt, mens Vålerenga har mye ball. Samtidig er bruntrøyene farlige på kontra og dødballer. Spesielt dødballene er noe jeg frykter. Treningskampen vant vi forøvrig fortjent 2-0 etter scoringer av Matti og Finne. Dette er et lag uten de store profilene, men samtidig også et lag man vet aldri gir bort noe gratis. Sist pressa de Molde hardt borte og brant en straffe for poeng mot slutten. Ellers verdt å merke seg at vi får et gjensyn med Markus Nakkim, som har fått en god start på sin karriere på bygda og er fast i 11'ern til hjemmelaget. 

Kampene i fjor endte med seier for hjemmelaget begge gangene. Jeg lurer faktisk på om det var første og siste serierunde. Vi slo dem hjemme 2-0 i seriestarten og tapte 1-0 i det som enten var siste eller nest siste runde. 

For vår del denne runden er det vel to spørsmål som er sentrale når man ser på laguttaket. Det ene er hvem som skal spille istedenfor Sam på venstrebacken, mens det andre er hvem som starter av Finne og Osame. Når det gjelder backen er jeg veldig i tvil faktisk. DEF har sagt at han ikke vil dytte Näsberg ut der og han har funka godt sammen med Tollås i midten (med unntak av kampen mot AAFK). Det betyr i såfall Nouri inn. Det andre alternativet er Bjørdal i midten og Näsberg ned på backen. Dette gir mer oss bedre styrke på dødball, noe som fort blir viktig i kampen. Nå kommer det tredje og mest overraskende alternativet. Shala ned på venstreback. Ryktene sier at det også kan være en mulighet. Når det gjelder kanten tror jeg Finne får muligheten her. Osame ikke veldig overbevisende sist og blir fort litt lett i en sånn kamp som dette. Blir fin mann å få inn mot slitne ben etter 70. Blir det Shala på backen kommer Horn Myhre inn. Ellers blir det de samme som vanlig. 

8 dager siden forrige kamp og gutta har hatt et par fridager i løpet av uka. Det bør ha gjort godt. At vi skal være bedre enn Mjøndalen er jeg ikke i tvil om, men usikkerheten på backen og deres farlige dødballer gjør meg litt nervøs i forkant. Ser for meg at det detter et par drittmål inn bak Klaesson som ødelegger kampen for oss, men håper jeg tar feil. Dette er starten på en rekke på fire kamper mot motstand som ligger enten likt eller ett poeng unna oss på tabellen. Da hadde det passet utmerket med en liten rekke med trepoengere.