Før Lillestrøm borte

(c) Klanen
(© Klanen)

Det er lenge siden jeg har vært såpass gira før en fotballkamp. Hele uka har tankene vært på den kampen her. Lite søvn, dårlig humør og alt som hører til. Nå må vi bare komme i gang og få spilt den jævla kampen før jeg stryker med.

Det sies at form og tabellposisjon bare kan kastes ut av vinduet før sånne oppgjør. Når du ser på vår tabellposisjon og ikke minst form så skjønner du at det er gode nyheter for oss. Problemet er bare at laget vi møter er nesten like ille, så det kan egentlig kastes ut av vinduet det også. Med andre ord så er det veldig lite som tyder på at dette blir en severdig forestilling, men det visste du nok mest sannsynlig fra før. Og for å være ærlig så er det faktisk samma faen. Her handler alt om å få med seg et resultat og om det gjøres i en kamp som får terningkast 1 i landets aviser så er det helt greit. Seiersmålet kan gjerne være stygt også. Gi meg en offsidescoring eller en billig straffe. Alt er greit. 

Ingen av lagenes tropper er ute da denne skrives, så et fyldig avsnitt om hvem som mangler får du dessverre ikke. For Lillestrøms del ble det sagt at Smarasson og Pedersen var tvilsomme. Viktige spillere for dem som helt sikkert blir klare til kamp. Ellers er det verdt å nevne at han lange midtstopperen på 75 år spiller sitt siste derby i ettermiddag. Mannen som alltid vil bli husket for å låse seg inn på dass, etter at han først ikke klarte det helt, har ikke vært spesielt god på noen år så at han gir seg er egentlig litt synd. For vår del er Dønnum ute med karantene etter det røde kortet sist. Jeg digger Aron Dønnum, men herregud for et dumt rødt kort han tar uka før årets viktigste kamp. Skal sies at han hadde vært ute med bare med det første gule, men det gjør det ikke noe bedre. Det betyr at vår beste offensive spiller er ute og det er virkelig ikke bra. Shala kom inn etter 30 minutter sist og starter nok her. 

Når vi først er inne på Vålerengas lag, så er det vel ikke så mange av de som spilte de første 20 mot Stabæk som fortjener å starte her. Likevel er troppen såpass tynn at det neppe blir mange endringer utenom de som må gjøres. Det blir spennende å se hva han gjør med Shala som har fungert godt på midten sammen med Lekven, mens det samtidig er veldig tynt fremover i banen. Jeg tror det blir en offensiv rolle på Shala og at Abu/Lekven fortsetter på midten. Det kan fort komme endringer i backrekka også, for eksempel ved at Borchgrevink tar tilbake backplassen fra Nouri. 

Skriver du at du ønsker en spiller på det andre laget skadet så blir det reaksjoner. Så da velger vi en litt annen vri. Det hadde vært fint om han middelmådige spilleren som prøvde å plante det flagget sist får en kjip opplevelse i dagens kamp. Kanskje noen kan gi han en takling som fører til et sår. Deretter kommer det noe dritt i såret og etter en haug av forsøk finner man tilslutt ut at amputasjon er eneste utvei. Huff, det hadde vært trist. Det blir drakt i glass og ramme til han hos oss som trøkker til litt ekstra mot den nevnte middelmådigheten, hvis han får spille da. Skal vi tippe Shala eller Näsberg er favoritt til nettopp det? 

Det har vært mye snakk om hevnaksjoner fra vår side etter det som skjedde sist. Politiet har blant annet sagt at de skal skjerpe sikkerheten, så jeg tror du bør være forberedt på et litt ekstra langt innslipp i morgen. Hva som ellers kommer til å skje vet jeg ingenting om, men husk at det her oss mot dem. Drit i at du er misfornøyd med trener, daglig leder, sportslig leder eller de nye signeringene i de 90 minuttene kampen pågår og bruk heller energien på å støtte de 11 utpå der.

Dette er kampen vi har ventet på siden slutten av mai. Nå skal den vinnes, både på og utenfor banen.

Drep dem, Vål'enga! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!