Før Lillestrøm borte

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Vålerenga feide Brann av banen for en uke siden og nå venter årets viktigste bortekamp. Et utsolgt bortefelt skal gjøre det de kan for å sende fugla et steg nærmere OBOS. 

Var det sesongens hittil beste kamp vi fikk servert på Valle for en uke siden? I min bok var det hvert fall det. Det var innsats og guts krydra med til tider fint angrepsspill. Brann skapte svært få sjanser til å være et lag med gullambisjoner og ble, spesielt etter 1-0, spilt ut. Mye takket være at midtbanen har fått en ny dimensjon med Abu og Israelsson inn. Og apropos spilt ut, det var ren utklassing på tribunen også. Skarrepakket stilte med bra antall, men ga like mye lyd fra seg som Tromsø som stilte med 70 mann helgen før. Det var rett og slett en deilig kveld på Vålerenga Stadion! 

Nå venter altså Åråsen. Vårt gamle fort som har slått litt sprekker de siste sesongene, men som i dag skal gjendøpes til Blått Åråsen. Mot Lillestrøm som fortsatt er ræva. De har vært ræva så lenge jeg kan huske, men i år er de så ræva at de kan rykke ned. Eller jeg skal være så ærlig å si at jeg ikke tror det skjer, men det er ikke fordi Lillestrøm er gode, men fordi de andre lagene der nede er enda mer ræva. Start med Reka bak roret ser helt sjanseløse ut og når Stabæk ikke slår Sandefjord hjemme, så går ikke dette. Dessverre. Men la oss ikke gi opp håpet helt enda. Det er faktisk sånn at hvis Start slår Kristiansund med en kasse klokka 18, så holder det at vi vinner 12-0 for at Lillestrøm skal være på direkte nedrykk ca klokka 22 i kveld. 

Dessverre viser det seg at islendingen som er hentet til Romerike ikke er så verst. Han og Lehne Olsen er spillerne vi kan "frykte" mest. Pluss selvfølgelig han lange og gamle i forsvaret der som låser seg inn på do når ting ikke går helt veien. Men alt i alt er dette et middelmådig lag som ligger der de ligger av en grunn. De har vunnet 2 av 9 hjemmekamper og scora 9 mål tilsammen hjemme. Tall som beskriver klubben, "byen" og alt rundt på en god måte - nemlig sørgelig. 

I vår fabelaktige statspack før kampene vurderte undertegnede lenge å bare ta med forrige oppgjør denne gangen. Altså den kampen som ble spilt 26. mai 2018. Det hadde holdt. Jeg er fortsatt jevnlig inne og ser på klippet av den scoringa til Finne og feiringa etterpå. Terningkast 12! Men hvis vi ser på oppgjør på Åråsen så står det 3-2-6 i vår favør på de siste 11 kampene. Men vi har ikke vunnet der siden 2013. I fjor ble det 2-1 til fugla etter at Tom Lund avgjorde på hue. Nei, sorry!

Vålerengas tropp er ute og Johnson og Boof er spilleklare. Vi i før kamp-redaksjonen meldte forrige helg at de ikke var klare til å starte selv om de sto i troppen og hadde rett i det. I dag melder vi at vi tror begge starter i kveld. Adekugbe er ute med karantene, noe som gjør at Näsberg flyttes ut på backen, mens Carvalho går inn som stopper. Offensivt blir det nok mest sannsynlig bare ren spissbytte mellom Michael og Johnson. Fredheim Holm måtte av treninga tidligere i uka med skade, men meldes klar igjen. Han var meget god mot Brann, så svært viktig at han blir klar. Ellers blir nok laget som sist. 

Fullt bortefelt og et Lillestrøm i gjørma. La oss bare kjøre over dem fra start! 

Knuse Lillestrøm! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!