Før LSK hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Du har kamper du gleder deg til, du har kamper du kanskje gruer deg litt til og så har du kamper du knapt klarer å vente på. Denne er definitivt i den siste kategorien. 364 dager siden Finne avgjorde 90+5 er det klart igjen. Få det bare i gang for faen! 

Godset var helt sjanseløse da de besøkte Vålerenga stadion 16. mai. Faktisk var de det mest sjanseløse laget som har vært der i år. Og det er med god konkurranse. Vi vant 2-0, burde vunnet med et par til og mer er det vel ikke å si. Det var rett og slett klasseforskjell. I cupkampen i midtuka fikk vi faktisk mer motstand, men når det ender 0-5 var selvfølgelig avansementet helt fortjent. 

Så over til kveldens kamp. En kamp som ikke trenger ytterligere beskrivelse og som er det soleklart heteste oppgjøret i norsk fotball. Det har i mange år nå vært en kamp mellom to middels dårlige lag, men i år er det topp mot bunn. 10 plasser og 8 poeng skiller. At den luka ikke er større er faktisk ganske utrolig, for fugla har faktisk hatt en god dose flyt som har karra til seg de poengene de har. De ble rundspilt mot Mjøndalen og Rosenborg, men karra til seg poeng og hvordan de klarte å slå Haugesund er helt utrolig. I den kampen så det tidvis ut som Haugesund spilte 11 mot 9. Det skal sies at laget fra Romerike har slitt med skader i innledningen av sesongen, men de fleste er tilbake nå. Det hjalp dog ikke mye og et nesten toppa Lillestrøm tapte 3-0 hjemme mot Odd forrige helg. Konklusjonen får være at det er samma hvem de stiller med, ræva er de uansett. Men en ting skal de ha, de rykker aldri ned. Ekstremt frustrerende, men så lenge de holder seg stabilt ræva gjør det meg ingenting at de er i det øverste selskap og ryker på smell etter smell. Ellers er det verdt å merke seg at Kippe er ute til denne. Han måtte ut med skade i forrige runde, men jeg tror han bare ikke orka tanken på Ejuke, ikke høre egne fans, låse seg inn på dass og hele den regla der. 

Litt statistikk må vi jo ha på denne dag og i dag har min gode venn Espen B gjort jobben for meg og jeg siterer derfor hans tweet fra tidligere i uka: VIF og LSK møtes for 85. gang siden 1954. Stats er sjukt jevne med 29-26-29 og 101-97 favør oss i målforskjell. Vi med seier 1-0 i begge i fjor og en seier hver i 2017. Vi har 13-18-10 og målforskjell 53-46 hjemme. Og om du skulle være såpass ille ute at du har glemt hvem som scora i kampene i fjor hjelper vi deg gjerne med det: 
Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård, Bård Finne! 

Vålerengas tropp er ute og det ser forsåvidt greit nok ut. Vega og Adekugbe er ute, mens resten er med. Det skal sies at mine kilder sier at Shala ikke spiller grunnet skade, så får vi se om det stemmer eller ikke. Juarez var heller ikke med på gårsdagens trening og må derfor også ses på som usikker. Men Abu er tilbake og det er godt nytt, spesielt hvis det viser seg at Shala er ute. Det må likevel sies at Abu må heve seg nå, for han har ikke vært til å kjenne fra han vi så på høsten i fjor. Dønnum var god mot Godset, men spilte hele kampen både der og mot Turn, så jeg tror kanskje han får hvile fra start i dag. Ellers ser Fitim bedre ut nå (en av banens beste mot Godset) og starter helt sikkert igjen etter å ha hvilt i midtuka. Finne med godt innhopp sist mot Godset og hattrick i cupen gjør at jeg tror han får starte her. Ellers sier de fleste andre plassene seg selv. Nakkim kommer inn for Juarez hvis han er ute. 

Opplevde en av mine sykeste fotballopplevelser da derbyet i fjor ble avgjort på overtid. Da gikk turen etter kamp rett tilbake til fødestua og min 10 timer gamle datter. I dag, 364 dager etter, håper jeg å kunne være med på en seiersfest fra klokka 20. Så kan du selv regne ut hva som venter meg på søndag. 

At vi nå får oppleve et fullsatt Vålerenga Stadion igjen er mektig (kanskje med unntak av bortekortsiden). Jeg får faktisk gåsehud bare av tanken. Og det er selvfølgelig fortjent at gutta og Deila får en slik kamp nå fordi har levert så til de grader på hjemmebane hittil. Dette kommer til å smelle så jævlig og faen så gøy det blir. La oss bare håpe at gutta takler det og at de fortsetter med det deilige spillet vi har sett så langt denne sesongen. Da skal også dette være klasseforskjell!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!