Før Kristiansund hjemme

(c) Lemos Media
(© Lemos Media)

Høstsesongen skal endelig sparkes i gang. Uten Ejuke, men med på både tro og håp om at det endelig skal lykkes med noe annet enn sjuendeplasser. 

Vålerengas og kanskje ligaens beste spiller har forlatt hovedstaden i løpet av juli. At Ejuke blir solgt til et brukbart lag i Nederland er et helt naturlig valg av både han og klubben, men det er liten tvil om at salget gjør forutsetningene for å havne høyt nok på tabellen mye vanskeligere. Og bare for å ha sagt det, så var nok dette overgangsvinduet siste mulighet for å få gode penger for han på grunn av relativt kort tid igjen av kontrakten. Derfor hadde ikke klubben så mye valg, dog er det litt synd at man ikke fikk melka ut litt mer penger for en så god spiller. Vålerenga bekrefta lørdag at de har henta en spiss på lån. Mayron George heter han og hentes fra Midtjylland. Her merker jeg at jeg er skeptisk inntil det motsatte er bevist, men vi håper det beste. Ellers har Fitim gått på lån til Tromsø, noe som nok er bra for begge parter. Men nok om Ejuke og overganger, livet uten han begynner i dag. Det begynner med en kamp som er en blanding av ganske kjip og vanskelig. Ikke bare er dagens motstander naboen vår på tabellen, men de har også hatt et ganske bra tak på oss de siste par gangene innbyrdes. 

Selv om jeg skriver dette stort sett hver gang vi møter Kristiansund, så må det gjentas i dag. Dette er et av de kjipeste lagene i ligaen. Få bortefans og kommer fra en bygd som er sjukt langt unna. De stiller flere på showkamp mot United enn tellende kamp i Oslo og det forteller egentlig nok. De skal selvfølgelig ha cred for å havne på øvre halvdel med såpass lite budsjett, men ellers gir ikke dette laget meg noe som helst. Har gjort nok en god sesong, men mangler to viktige spillere i Diop og Coly til denne. Førstnevnte hadde forøvrig assisten til begge KBKs mål i Oslo i fjor. Men Kastrati spiller, og vi vet alle at han alltid leverer sin beste match for året borte mot VIF. Der blir det nok både krangling, diving og helt sikkert også en scoring. Ellers ikke så mye å nevne. Spilte som nevnt treningskamp mot United på Ullevaal i midtuka og gjorde det bra der. Forhåpentligvis tok det bort mye av fokuset til denne, det er hvert fall inntrykket du får hvis du går inn på klubbens sider. Der er det tydelig at showkamper er viktigere enn ligakamper. 

Innbyrdes stats gjøres kort og greit i dag. Lagene har møtt hverandre i fem tellende kamper og det står 2-1-2. Dagens gjester har vunnet de to siste uten at vi har scora, så trenden er ikke lystig. 

Troppen var ikke ute da denne saken ble skrevet, men skal man tro siste dagers trening så mangler fortsatt Tollås og Adam. Apropos Tollås, så sliter man med å få orden på kneskaden hans og det er usikkert om han spiller mer i år. Forhåpentligvis gjør han det, men foreløpig lover det ikke spesielt godt. Derfor bør det letes etter en stopper før vinduet stenger. Ellers blir det spennende å se hvem som tar plassen til Ejuke. Abu spilte bra i treningskampen mot Sarp, noe som kan gi han plass og Shala flyttes opp. Alternativet er at Horn Myhre går inn på Ejukes plass. Det er for tidlig for Vega å starte, men han er muligens med i troppen og klar for noen minutter. Vår nye mann må nok vente til neste helg med sine første minutter, men kampene kommer tett nå, så mulighetene for å se han innen kort tid er nok store. Nouri er også spilleklar, men tror ikke han kommer lenger enn benken. 

3 kamper på 10 dager nå. Hjemme mot Kristiansund uten to av sine beste, samt borte mot elendige Godset og Stabæk. Skal vi være med må disse tre gi minst 7 poeng. Et tøft utgangspunkt, men her skal vi være det beste laget i alle tre. Lenge siden vi har gått inn til høstsesongen med såpass gode forutsetninger. Alt ligger til rette, men det må leveres og vi vet jo alle at alt kan skje når det gjelder Vålerenga. Denne høsten blir nok neppe noe unntak på akkurat det. 

Høstjakta er i gang, og det vil du være med på. 20:00 på Vålerenga Stadion. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!