Før Kristiansund hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Hjemmekamp på høsten betyr vanligvis en kamp for å sikre 7. plassen og denne er intet unntak. Vi står foran en skikkelig rysare mellom nummer 7 og 8 på tabellen. 

Før landslagspausen ble det uavgjort mot Stabæk på Nadderud. En kamp der Vålerenga egentlig var best hele veien og det var uten tvil fortjent når Sam Johnson satte inn 1-1 fra krittmerket mot slutten av kampen. Problemet er at uavgjort der var nesten verdiløst. Hvert fall for oss som enda hadde et håp om å kapre 4. plassen. Det er kjørt nå, så hovedmålet nå er vel å havne innenfor den budsjetterte 6. plassen. 

Dagens motstander er Kristiansund og vi må jo være ærlige å si at det mest sannsynlig er den kjipeste gjesten vi får besøk av. Ikke har de fans, ikke har de by og du kommer nok neppe på noen betydningsfulle folk som kommer derfra. Jada, jeg har hørt om Solskjær, men han styrer landets største møkkalag så han er strøket fra lista. Det er foran kamper som hjemme mot Kristiansund at man virkelig ønsker å redusere antall lag i Eliteserien. For selv om de ikke er i nærheten av å rykke ned, så er det ingenting med Kristiansund som tilsier at de skal høre hjemme i landets øverste divisjon i fotball. 

En ting som er verdt å nevne med dagens motstander er at de har fått inn sjarmtrollet Flamur Kastrati i rekkene sine siden sist vi møttes. En av få fotballspillere som er mer opptatt av motstanderfansen enn hvordan han selv leverer på banen. Det blir nok et kjærlig gjensyn. 

Når vi nå skal gå gjennom innbyrdes oppgjør, så er det i dag en veldig enkel oppgave. I nyere tid har lagene møttes 3 ganger, og alle kampene ble spilt i år eller i fjor. Det står 2-1-0 i vår favør med en enormt spennende målforskjell på 3-1. I fjorårets kamp på Ullevaal vant vi 1-0 og da lagene møttes i første serierunde i år vant 1-0 da også. 

Vålerengas tropp var ikke ute da denne saken ble skrevet, så eventuelle forfall får vi derfor ikke med her, men vi har hvert fall ingen karantener. Israelsson var ute mot Stabæk, men skaden var ikke rapportert som mer alvorlig enn at han skal ha en mulighet til å være tilbake her. Forøvrig blir det nok neppe så mange endringer på laget fra sist. 

Det er kanskje ikke den meste spennende kampen i år, men det er en kamp der Vålerenga har gode muligheter til å vinne. Og akkurat det å se Vålerenga vinne kamper slår det meste annet du kan oppleve en søndagskveld i oktober. Derfor bør du definitivt ta turen til Vålerenga Stadion i kveld. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!