Før Kristiansund hjemme

(c) VIF-fotball
(© VIF-fotball)

En svært etterlengtet borteseier mot Aalesund skal nå følges opp med nok en seier. Fotballens festdag er endelig her og Kristiansund kommer besøk til Ullevaal

Herman Stengel var så lei av å tape borte at han tok saken i egne hender på Color Line på fredag. Skuddet fra 125 meter var så hardt at strømmen i hele byen gikk, noe som medførte at tv-signalene forsvant. Litt ufint av Herman akkurat det, men vi lar det gå for denne gang. Lie i Aalesunds bur så ut som en statue i Frognerparken og vi kunne juble for årets første trepoenger på fremmed gress. Vi feide ikke over Aalesund, spilte ikke festfotball, men leverte en solid bortekamp. Forsvaret hadde god kontroll og Sandberg leverte bakerst når han måtte. Ekstremt deilig seier!

I kveld kommer Kristiansund på besøk til storbyen og da må det faktisk være lov til å forvente en ny trepoenger. Så stor forskjell skal det være på lagene. Men som vanlig skal vi ikke ta noe på forskudd. Uansett tror jeg vi kan regne med å se et bortelag som kommer til Oslo for å få med seg ett poeng. Ligge lavt, drøye og satse på dødballer. Som så mange andre, altså. Det skal sies at jeg kun har sett Kristiansund i et par hjemmekamper denne sesongen, men 2-10 i målforskjell på fire bortekamper tyder på at de ikke er et fyrverkeri av noen gjester. Kanskje den mest spennende spilleren på laget er en gammel kjenning, nemlig Kamer Qaka. Jeg husker fra tiden hans i VIF at alle trodde han kom til å herje i Tippeligaen i kongeblått i mange år fremover. Slik gikk det dessverre ikke, men nå er han altså tilbake i Eliteserien, i en klubb som nok passer han bedre enn en klubb fra Oslo.    

For vår del er Fredheim Holm endelig tilbake i troppen, mens Grindheim er ute etter skaden han pådro seg sist. Det skal ikke være snakk om noe alvorlig for vår kaptein, men kveldens kamp ryker. Inn for Grindheim kommer nok Stengel vil jeg tro. Ellers blir det spennende å se om Moa endelig starter igjen. Han fikk kvarteret sist, og jeg tror han starter i dag. En hjemmekamp mot Kristiansund er en perfekt anledning for han å komme i gang igjen. Det samme gjelder egentlig Keita, så det blir spennende å se hvordan Ronny setter opp laget offensivt. I backfireren tviler jeg på at det blir gjort endringer etter et par solide prestasjoner på rad.

Fotballens festdag bør bety mye folk på Ullevaal, men en vanlig onsdag klokka 18:00 er ikke gunstig i Oslo, uansett om det er helligdag dagen etter eller ikke. Vår venn Morten Nydal meldte mandag at han regna med rundt 8000 tilskuere og at 500 av dem kommer fra Kristiansund. Været hjelper oss heller ikke ser det ut til, men vi som er der får lage såpass med liv at vi får 16.mai-kamp på nytt stadion neste sesong.

Det her skal vi vinne, og da henger vi oss på i medaljekampen. Så mye har to seire på rad å si i denne «kokosligaen».

Vi ses til fotballfest, hvert fall fotball og fest. Først Ullevaal klokka 18:00, så Bohemen og Vertshuset fra ca klokka 20 og frem til lyset kommer på i 1-draget.

Heia VIF!