Før Kristiansund borte

(c) Arkiv
(© Arkiv)

Det ble en fest av en seriestart da våre gutter feide stakkars Mjøndalen av banen forrige lørdag. Nå venter to tøffe bortekamper på fire dager og vi begynner i Kristiansund. 

Det var ikke så mye som tydet på at det var seriestart og første tellende kamp på mange måneder da Vålerenga serieåpnet forrige lørdag. Det var til tider herlig spill og Mjøndalen så lenge ut som statister ute på matta på Vålerenga Stadion. At man slapp til noen sjanser mot slutten får være greit når man tross alt var nærmere å vinne 5-1 enn å tape poeng. Med andre ord ble vi servert en meget god premiere som for alvor har gitt optimisme rundt klubben. 

Men som nevnt i tidligere innlegg er Mjøndalen på papiret kanskje den letteste motstanden vi får i år, så det er egentlig i kveld vi får første skikkelige test på hvordan dette ligger an. Det rykker jo ikke til i bamsen når man hører Kristiansund, men vi må huske at dette er et lag som havna fire poeng over oss i fjor og kun tapte tre hjemmekamper (en av dem mot oss vel og merke). Med andre ord er dette en av sesongens tøffeste kamper. 

Det skal sies at dagens verter fikk en langt dårligere åpning på sesongen enn oss. De tapte 2-0 for Viking i Stavanger og det var etter ryktene veldig fortjent. En match jeg forøvrig ikke så annet enn mål fra, så noe mer utfyllende info om hvordan Kristiansund så ut får dere dessverre ikke. Det meldes fra Eurusport sin side at de tror KBK stiller med samme lag som sist, noe som vil si en 11'er fylt med navn du kun kjenner til hvis du er veldig interessert. Godgutten Kastrati som alltid prøver å hisse på seg oss når han spiller mot Vålerenga er ute med en strekkskade og spiller mest sannsynlig ikke. Forøvrig meldes det fra KBK sin side at det er spådd fint vær til kampen. I Kristiansund betyr det regn i alle retninger, stiv kuling og du skal ikke se bort i fra at det hele blir krydra med litt hagl på størrelse med tennisballer. 

Jeg glemte å ta med innbyrdes stats før kampen mot Mjøndalen og telefonen har ikke stått stille siden den gang. I dag er den tilbake og vi kan gi dere følgende gladtall: Kristiansund og Vålerenga har møtt hverandre fire ganger i obligatoriske kamper i nyere tid. Vålerenga har vunnet to av de, en har endt uavgjort og KBK har vunnet en. I fjor vant lagene hver sin kamp på bortebane. Vår seier var i serieåpningen, en kamp som mest av alt huskes for den nydelige straffen til Kristiansund i midten av andre omgang. Vårt mål ble scora av Sam Johnson. I hjemmekampen på høsten endte det 0-2. 

For Vålerengas del så er det vel liten grunn til å tro at det gjøres noen endringer på laget. Selvfølgelig med mindre det har kommet noen skader eller sykdom som vi ikke har fått vite om. Det var hvert fall ingen som spilte seg ut i forrige kamp slik jeg kunne se det. 

Dette blir en tøff oppgave, men jeg er helt overbevist om at den offensive gjengen vår kommer til å skape trøbbel for vertene. Ejuke var enorm sist og han kommer til å herje igjen vil jeg tro. Stepper Shala og Finne også opp et par hakk, så vil dette bli moro. 

Gi alt, gi oss 6 poeng etter to! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!