Før Kristiansund borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Hockeylaget er ute av sluttspillet og vi kan dermed rette fokuset mot fotballen. En mandagskamp i Kristiansund i mars får kanskje ikke hårene til å reise seg, men vi er i gang. Og deilig er det. 

Når Vålerenga Fotball spiller sin første ordentlige kamp for sesongen pleier man å tenke «endelig er vi i gang». Akkurat i dag, med 30 nye centimeter nysnø i gatene, kunne vi godt drøyd det i noen uker. At fotballen her til lands er i gang samme helg som det arrangeres v-cup i langrenn, hopp, kombinert og alpint blir feil på så mange måter. At det er pause etter to serierunder sier det meste om hvor håpløst opplegget. Jeg nekter å tro at landslaget blir bedre av at det spilles to runder med snøballkrig på frosne baner.

Men nok om det. Kampen skal spilles og selvfølgelig blir det deilig å komme i gang. Man kjenner at pulsen stiger og som vanlig har man forhåpninger til at dette skal bli året der Vålerenga endelig blir et topplag igjen. Og bare for å ha det klart: Det blir kamp i kveld!

Turen går til Kristiansund stadion og til et hjemmelag som overrasket de fleste med å holde plassen uten problem forrige sesong. De var faktisk så frekke at de stjal 7. plassen vår. Hvordan de blir i år får vi nesten bare vente å se, men mange av de ferske laga sliter i den andre sesongen oppe i det øverste selskap. Så får vi se om dette også gjelder denne gjengen fra et bortgjemt sted på Nordmøre. Forrige sesong var de et stabilt hjemmelag med 6-7-2, og det blir nok ikke enkelt å hente tre poeng der denne sesongen heller.

Jeg var på bortekampen mot Kristiansund i fjor og det var et sånt sted som det holdt å besøke en gang. Dårlig tribune med nett foran, kjip by og jævlig langt. Også var det jævlig kaldt. Og bare for å ha det sagt: Kampen ble spilt i juli. Så de som tar seg to dager fri for å dra dit i mars har min dypeste respekt.

Vanligvis når serien settes i gang føler jeg at jeg har ganske god oversikt over eget lag og hva vi kan forvente. Før denne sesongen er det så mye nytt at jeg ikke har kontroll i det hele tatt. Nye backer, ny midtstopper, nye spisser og nye roller på midtbanen. Når man da heller ikke har fått sett noe særlig av treningskampene, så blir grunnlaget tynt. Jeg ble heller ikke noe klokere av å prate med folk som var på kampen mot Start. Noen sa det så bra ut, noen sa det så helt krise ut.

Deila nærmest garanterer at vi skal bli bedre enn i fjor og da tror jeg på han. Inntil videre. For at det skal skje må vi ble bedre på bortebane. I fjor vant vi 3 av 15, og det tallet må hvert fall dobles denne sesongen. Da er Kristiansund borte en av de kampene som må vinnes. 

Laget som starta den kampen Start forrige helg kan fort være det samme som starter i kveld. Jeg så på det som en mulighet at Carvalho skulle starte, men han er ikke i troppen. Hvem som starter som spiss er kanskje det mest åpne spørsmålet, men mitt tips blir at mannen med to fornavn starter, nemlig Peter Michael.

Vi har Kristiansund og Odd før serien tar pause. Med andre ord har vi en gyllen mulighet til å komme godt i gang her. Og alle vet hvor viktig det er. I fjor tapte vi tre av de første fire og var bakpå fra start, i år foreslår jeg seks poeng på de første to. Da kan dette bli gøy. Ordentlig gøy. Men en ting vet vi og det er at det sjelden lønner seg med store forhåpninger når man holder med Vålerenga.

God tur til alle som tar turen! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!