Før Kristiansund borte

(c) Anders Grydeland - www.grydis.no
(© Anders Grydeland - www.grydis.no)

Den lille pausen er over og Vålerenga skal igjen ut på tur. Nå skal et Vålerenga på medaljejakt til Kristiansund, for første gang på jævlig lenge.  

Det føles ganske lenge siden nå, men Vålerenga fikk med seg et velfortjent poeng hjem fra Bergen for drøye to uker siden. Noen feite sjanser ble brent og vi ble snytt for en klar straffe, og totaltsett var det en bra bortekamp på en vanskelig bane. Det betyr at Vålerenga nå har gått fem kamper uten tap, i et relativt tøft kampprogram. 

Nå venter nyopprykka Kristiansund, fra byen med et slående likt navnet. Et sted vi ikke har besøkt på haugevis av år, og et lag vi aldri har møtt borte. Eksotisk nok til at dette er en kamp som banehopperne blant oss har sikla på helt siden laget fra Nordmøre rykka opp i fjor. Når det er sagt så er det ikke så mange av lagene som har dratt dit i år som har fått seg en hyggelig opplevelse.   

Faktisk, så har bare Molde vunnet på Kristiansund Stadion denne sesongen. Det skjedde i første serierunde. Med 3-4-0 siden den gang bør alle som regner med at vi bare kan reise bort til øygruppa eller hva man kaller «byen» der borte og hente tre poeng tro om igjen. Borte har det ikke blitt så mange poeng, så vi møter et lag som ligger på kvalik. Altså et typisk hjemmelag som spiller på ren entusiasme for at opprykk til Eliteserien er det største som har skjedd i bygdas historie. Det pleier å gå over etter hvert, men mot Rosenborg sist var de gode og hadde fortjent å vinne. Det skal sies at lagets toppscorer, Mendy, fikk seg en stygg hodeskade sist og er ute til denne. Det er likevel ingen tvil om at dette blir nok en tøff bortekamp.

I og med at Vålerenga ikke har spilt kamp på to uker vil jeg tro at det er en godt forberedt gjeng som tar turen til Nordmøre. Lindkvist er solgt, Stengel er syk og Kjelsrud Johansen er skada, ellers ser troppen som reiser bra ut. Juklerød er endelig tilbake og du skal ikke se bortifra at han går rett inn på venstrebacken. Ellers blir det neppe mange forandringer fra det vi så sist. Nå åpner jo straks overgangsvinduet, så det kan godt hende dette er siste gang vi ser et par av gutta utpå der. Dessverre. Samtidig er det siste kamp før Adam Larsen er spilleklar. 

Nå starter andre halvdel av sesongen og det er herfra det skal avgjøres. Blir det en ny sesong midt på tabellen eller klarer vi endelig å komme oss såpass høyt at vi får prøvd oss ute i Europa igjen? Jeg har faktisk troa, men da må sånne kamper som det her vinnes. Vi plukka 22 poeng i første halvdel, og med det snittet havner vi rundt midten. Poengfangsten må altså opp og vi må nok opp rundt 50 for å nå målet. Enkel matte sier da at vi må vinne to kamper mer enn vi gjorde i første del. Vanskelig, men ikke umulig. Med seier i dag er vi halvveis til 50, så da satser vi at det er der vi er ca 20:50 i kveld. 

Utsolgt bortefelt betyr rundt 200 stykk fra landets vakre hovedstad. Vi skal gjøre det vi kan for at rekka på ubeseirede kamper øker fra fem til seks. 

Kom igjen, Enga!