Før Haugesund hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Vi fikk med oss poeng hjem fra Trondheim, men det var uten å imponere. Nå venter Haugesund og det første møtet med vår tidligere kaptein.

Først må vi gå gjennom kampen mot Ranheim i korte trekk. Det endte 2-2, på det dårligste kunstgresset jeg har sett i vår øverste divisjon, etter at Ranheim hadde leda to ganger. Å komme tilbake fra underlege er selvfølgelig sterkt, men det var stort sett også det eneste som var positivt med den kampen. Ja, bortsett fra at Sam Johnson leverte igjen da. Det er så deilig at vi har en spiss som scorer mål igjen. 

Av det som var mindre bra, så er det dessverre ganske mye å gå gjennom. Jeg er klar over at Ranheim har skapt trøbben for mange, men det var ganske tydelig at de hadde spilt kamp få dager før de møtte oss. Da er det rett og slett ikke godt nok å dra hjem med det ene poenget. Det går for treigt, innleggene er for svake og det samme kan sies om dødballene. Jeg har aldri skjønt den taktikken med å slå cornere som kommer ned med snø på, og hvert fall ikke når man ser at de fem første ikke funker. Det samme gjelder de lange innkastene, som man da må kunne lære seg sånn ca hvor havner. Det er ikke sånn at Fridjonsson plutselig kaster 10 meter lenger enn han gjør på trening bare fordi han har tatt turen til Trondheim. Skjerpings! Man kunne nevnt mer her, men en siste ting som må nevnes er at vår kjære keeper slipper inn for lette mål. Og nå har det blitt såpass mange at Adam snart fortjener et par uker på benken. 

Der er jeg ferdig med Ranheim. Det er faktisk sånn at Vålerenga nå har gått tre kamper uten tap, så helt bekmørkt er det ikke. Vi henger med, men kamper må vinnes. Og det får vi en ny god mulighet til i dag. Haugesund er en motstander som er vanskelig, men samtidig et lag vi må slå hjemme for å henge med. De har få svakheter, samtidig som de kanskje heller ikke er det mest spennende. Et Haugesund sånn vi har sett de i flere år med andre ord. 

Men de har jo en svært spesiell spiller på laget, nemlig vår alles kjære Christian Grindheim. Det blir rart å se Grinepelle for et annet lag. Det blir veldig rart. Og er det en mann jeg savner i dagens VIF, så er det nettopp han. En mann jeg unner alt godt, men akkurat i kveld er det greit om han leverer til terningkast 1. 

Vålerenga og Haugesund har møtt hverandre en haug av ganger. Og hvis vi ser på tallene i nyere tid, så er de ganske spesielle. På de 16 kampene som har blitt spilt mellom lagene siden 2010, så har bortelaget kun vunnet 3 av dem. Med andre ord vinner stort sett alltid hjemmelaget når Vålerenga og Haugesund møtes. Sånn var det også i fjor, da vi banka de 3-0 på Vålerenga Stadion, mens Haugesund vant 4-3 i det omvendte oppgjøret. Akkurat i dag er det fint om trenden fortsetter. 

Når det kommer til laget så tror jeg vel egentlig at Adam starter i mål igjen. En ting jeg hvert fall vet er at Näsberg ikke spiller, for han er ute grunnet sitt røde kort sist. Adekugbe tar hans plass vil jeg tro. På midten er Lekven tilbake i troppen, så han får muligens starte igjen, men ellers blir det neppe så mange endringer der eller lenger frem på banen. Det blir spennende å se om Ejuke og Johnson takler tre kamper på en uke og hva Deila eventuelt gjør med laget til den vanskelige cupkampen mot Skeid hvis de ser slitne ut i kveld. Nå har vi fire kamper på de neste 10 dagene og Deila er nok tvunget til å rotere en hel del. 

Det er meldt strålende vær i vår nydelig hovedstad i dag. Da anbefaler vi at du runder av helgen med god utendørsunderholdning på Vålerenga Stadion. Blir du tørst før kamp, så minner vi dere om at både Øst og Vertshuset har glimrende utefasiliteter med diverse varer du kan slukke tørsten med. 

Vålerenga - Haugesund i kveld klokka 18! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!