Før Godset hjemme

(c) Lemos Media
(© Lemos Media)

Solide Vålerenga tok ett sterkt poeng i Kristiansund forrige helg. Nå venter Godset i egen hage. 

Vi begynner med noen ord om kampen i Kristiansund sist. En kamp jeg på forhånd hadde vært greit fornøyd med U, men isteden satt man ganske skuffa over at det ikke ble alle tre. Vålerenga var klart best og brant et par feite sjanser før pause. Etter pause var det jevnere og hjemmelaget hadde et lite overtak mot slutten. Fagermo sa etter kampen at vi burde avgjort før pause og det er vi selvfølgelig enig med han i. Alt i alt satt man igjen med det ene poenget, men også nok et bevis på at årets utgave av Vålerenga er mer solide enn på mange år.

Nå venter altså Godset på Vålerenga Stadion og det er en kamp vi bør ha gode muligheter i. Godset har plukka brukbart med poeng hittil (4 færre enn oss), men har likevel fått svært godt betalt i flere av kampene. Dog var de best før pause mot Molde sist, men det endte med 0-4 tap. Ser man på laget så er det et lag uten de største profilene, men de har fått inn en gæren dansk trener som har fått dem til å jobbe steinhardt. Ellers er jo denne kampen også et gjensyn med vår gamle "venn" Stengel, men jeg tror han fortsatt er ute med skade og utilgjengelig til denne. 

Da lagene møttes i Oslo fjor ble det 2-0 til oss, på fotballens festdag 16. mai. Målene ble scora av Dønnum og Shala. En kamp som forøvrig fort kunne endt 5-0, for det var total overkjøring om jeg ikke husker feil. 

Når det gjelder Vålerenga, så har den siste uka stort sett dreid seg om Dønnum. Ryktene om at det har kommet bud på han begynte allerede før kampen sist, men det har ikke skjedd noe foreløpig. Dessverre er det nok bare et tidsspørsmål før han blir solgt, men han er med i denne. En som ikke er med i dagens kamp er Shala som er ute med en kjenning i lysken. Det samme gjelder Bjørdal. Tollås er dog klar til kamp og spiller sammen med Näsberg. Ellers har jeg blitt hvisket i øret at Osame igjen får starte til fordel for Finne. På midten blir det nok Matti sammen med Oldrup og Lekven, mens Stokke starter på topp. Ellers er laget som det pleier med Borch og Sam på backene, mens Klaesson starter i mål. 

Molde, Brann og Glimt venter i de tre neste etter denne, så det hadde smakt godt med en seier i dag før det tøffe kampprogrammet. Det har jeg også troa på. Vålerenga skal være bedre enn Godset!

Vi avslutter med en liten beskjed til dere 200 som skal på kamp: Godset har en spiss med langt hår og rosa sko. Han må dere ikke si noe slemt til! Han har det nemlig med å lage sine egne historier og gå ut i media med de.