Før Godset hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Fotballens festdag er her og hva er vel da bedre enn hjemmekamp for fotballens festlag? Ranheim fikk grisebank på søndag, i dag kommer Godset til Oslo for å få akkurat det samme. 

Vålerenga kjørte over stakkars Ranheim på søndag og innkasserte årets første borteseier. Det stoppa ikke før det sto 1-5 på tavla og da hadde i tillegg Fitim brent et par enorme sjanser som burde gjort resultatet enda bedre. Vi skal naturligvis ikke klage, men var det en negativ ting å ta med seg fra den kampen var det at nevnte Fitim virkelig ikke får den ballen i mål. Det positive får være at han nå hvert fall kommer til disse sjansene. Ellers fungerte det offensive meget bra og spesielt etter at vi tok ledelsen. Det er sjelden du ser et lag bli så kontra i senk som det Ranheim ble utover i andre omgang der. Nå er vi ferdige med fem lange borteturer og henger med i medaljekampen. Dette kan bli noe stort! 

Kampene kommer tett nå og i dag smeller det igjen. Godset kommer på besøk. Laget fra Drammen kommer uten trener og uten seier siden første serierunde i mars. Egentlig rimelig sjukt hvordan Godset har klart å fucke det opp så jævlig som det de har. De var ekstremt nære nedrykk i fjor og ser på ingen måte bedre ut i år, dette tiltross for at de for få år siden håva inn enorme summer på spillersalg, blant annet på Ødegaard. Nå har de isteden blitt et stabilt bunnlag og det er vi selvfølgelig glade for. Eller som vi sier det: Stengel-effekten. Litt synd at ikke han grillkongen av en trener kunne vente til nasjonaldagen med å tenke på helsa, men dette er et lag vi skal slå uansett, selv med den nye boosten lag ofte får ved trenerbytte. Jeg har forøvrig sett et par Godset-kamper i år og det har sett meget tynt ut. Nå skal man likevel huske på at dette er en av årets største kamper for dem og profiler finnes det i laget, så lett blir nok ikke dette. 

Innbyrdes stats tror jeg bare vi dropper i dag for det er sørgelig lesning. Vi har ikke slått Godset siden 2015 og i fjor fikk vi deng i begge kampene. Mer er det vel ikke å si om den saken. 

Når det gjelder vårt lag så er Abu tilbake fra karantene og går nok rett inn på laget igjen. Shala gjorde sine saker meget bra i hans rolle, men flyttes nok opp på sin faste plass igjen. Så er spørsmålet hva Deila gjør videre. Finne ble vraka sist og Vega herja på sin kant, likevel tror jeg Finne får tilbake plassen sin, mens Shala går ut høyre og Ejuke sendes tilbake i 10'ern. Det sier mye om de offensive kvalitetene i laget når han sliter med laguttaket etter en 5-1 seier og matchvinnerne i våre to siste seire trolig benkes fra start her. Men det må være ekstremt deilig for Deila å vite at han har backup opp benken som kan komme inn å avgjøre. Dette gjør at byttene gjerne kan komme etter 60 ca istedenfor 80+ som de hadde en tendens til å gjøre i fjor. Ellers blir det nok neppe bytter defensivt da Adekugbe fortsatt er ute med skade. 

Nå leker livet som Vålerenga-supporter. Vi er et topplag og nå venter hjemmekamp på 16. mai før lsk kommer på besøk neste helg. Kommer du deg ikke opp av sofaen nå, så er det nok ikke mye som gjør det. Forresten synes jeg markedsføringen av kampen fra klubbens side nok en gang har vært meget svak. Klubben skriker etter en som kan ta tak i sosiale medier og ikke minst burde man vært mer synlige i nærområdet i dagene før kamp. Få plakater opp på hver lyktestolpe, alle butikker og cafeer. En glimrende jobb for en gjeng russ som vil tjene litt penger eller idrettslag som trenger litt penger til en tur. Dette bør være en kamp som klink trekker 15.000 mtp forutsetningene, men spørsmålet er om vi i det hele tatt når 10-11.000. 

Topplaget Vålerenga mot bunnlaget Godset og Oslo mot Drammen. Dette skal være rått parti! Og kom deg på kamp a for faen. For nå er det jævlig gøy! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!