Før Godset hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Sesongens første lørdagskamp er her. Godset venter og gjengen fra Drammen skal selvfølgelig bankes både på tribunen og banen.

Først må det skrives noen ord om kampen mot Sarpsborg. 3-0 på tavla er stygt. Likevel var det ikke en typisk 3-0-kamp. Før pause var det helt jevnt, mens Sarp var best i andre og vinner naturligvis fullt fortjent. Dessverre så vi tendenser til at årets utgave av Vålerenga også er litt for «lette» når de møter de beste. Men vi kan ikke grave oss ned av den grunn, for bortekampen mot Sarpsborg er nok den nest vanskeligste kampen vi har denne sesongen. Vi har fortsatt en fin luke ned til blant annet Rosenborg, noe som betyr at vi absolutt henger med. 

Nå venter en langt hyggeligere oppgave. Godset hjemme er en kamp som på papiret er rimelig jevn, men der vi er knappe favoritter fordi vi spiller hjemme i egen hage. Det skal sies at Godset og hele Drammen hauser opp dette som et derby, så det vil nok ikke mangle på innsats. La oss bare håpe våre gutter ikke blir tatt på senga av det. Og bare for å ha det klart: Dette er ikke et derby! Hvor har folk det fra? 

Når vi først er inne på Drammen: Da jeg gikk på barneskolen var Drammen et skjellsord. Sa du noe som var mindre lurt, så fikk du tilbake spørsmål om du var fra Drammen. Og da ble det stille skal jeg love deg. Drammen er faktisk så ille at jeg ikke kan tenke meg at det finnes folk som er stolte over å være derfra. "Hvor er du fra?" Litt utenfor Oslo svarer de da. Selvfølgelig svarer de det. 

Men nok om byen laaangt utenfor Oslo. Tilsvarende kamp i fjor endte 1-1. Da på Ullevaal. Jeg husker jeg var litt for seint inne til den kampen, og i det jeg kom opp trappa i Bendit var Parr alene med keeper og det stod 0-1. Vi utligna kvarteret etterpå på en dødball.

Gjestene fra Drammen har ikke fått noen god start på sesongen med to uavgjorte på sine to spilte. Begge hjemme på Marienlyst der de er klart best. Laget består av mange kjente navn, men ingen vi savner. Stengel er en av dem, og det meste tyder vel på at han kan få en tøff kveld på Vålerenga Stadion. Med tanke på hvordan han gjennomførte overgangen, fortjener han også et par blåmerker på leggen og litt meldinger fra tribunen. Men du må aldri tvile på at han kommer til å score. Selvfølgelig kommer han til å score. Både i kveld og når vi møter dem på Marienlyst. Der fikk du servert dagens oddstips. Ellers er det ikke så mye nytt å nevne i Godset. Mos og Marcus P på topp er jo farlig på gode dager, men jeg hadde aldri bytta dem mot Sam.

For vår del er ingen ute av troppen siden sist. Men der jeg forventet samme lag sist, så forventer jeg endringer til denne. Såpass tynn var forestillingen i Østfold, og så enkel er ofte fotballen. Akkurat hvem og hvor er vanskelig å si, men i min bok fortjener Juklerød og Abdi en tur på benken nå. Kanskje også Näsberg, så Carvalho får prøvd seg. Uansett hvem vi stiller med, så er jeg helt sikker på at vi kommer til å skape mer enn det vi gjorde på mandag.

Det er spådd 5-6 plussgrader og overskya i morgen. Det betyr ganske så perfekte forhold for fotball, så her er det bare å ta turen. Det nytter selvfølgelig ikke å droppe denne fordi du skal se på derbyet fra Manchester eller noe annet ræl fra det store utland. Kom deg på kamp, og kom tidlig så du får tid til å mingle litt med venner på Øst først.  

Kom igjen nå, Enga! 3 poeng her i dag og starten på årets Eliteserie har vært meget bra. Gi oss det! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!