Før Godset hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Endelig er landslagspausen over og Eliteserien ruller igjen. Vålerenga får besøk av Godset til rundens hovedkamp, i det som er den fjerde siste hjemmekampen på Ullevaal. 

Før den to uker lange pausen vant Vålerenga enkelt i Tromsø. Avgjorde kampen den første halvtimen og begynte restitusjonen inn mot neste kamp derfra og ut. En taktikk vi sjelden har sett i Vålerenga, men som vi tar vel imot. Trenger kanskje ikke vente så lenge med de fire første måla i dag, for neste helg venter sesongens viktigste hjemmekamp og da er det viktig med så mye hvile som mulig.

I kveld kommer altså Godset på besøk. Og jeg vet ikke helt hva greia med Godset er, men plutselig virker det som de ser på oss som erkerivaler. Kanskje ikke så rart når Eurosport reklamerer med derby når Godset møter Sandefjord og Odd. Det virker altså som alle leter etter en rival for denne helt ordinære klubben fra Drammen som svært få bryr seg om. Når man ser hvordan det gikk sist mot nabo Mjøndalen, så ville jeg kanskje roa ned dette rivalmaset. Tap, brann på tribunen og supportere som lekte Julius på bebyggelsen bak tribunen. Det går ikke så bra med Godset om dagen som dere skjønner, og for meg må de bare fortsette i samme spor.

Spillemessig har de som vanlig gjort det best hjemme, men de står altså med like mange poeng som Kristiansund som ligger nest sist. Borte har de enda ikke vunnet og har bare scora tre mål på seks kamper. Når de i tillegg røyk for Mjøndalen i cupen er det mye som tyder på at Skullerud snart får beskjed om å pakke sakene sine. Likevel, tror jeg ikke vi får noen overkjøring på Ullevaal i kveld, for Godset har trossalt et bra lag på papiret. Etter rapportene gjorde de også en ganske bra kamp på Lerkendal sist, pluss at vi mangler flere viktige menn.

For både Zahid og Lundström er ute med karantene i kveld, mens Kjelsrud Johansen er ute med skade. Grindheim som ble skada i Tromsø har brukt pausen godt og er tilbake i troppen. Det at Zahid er ute liker jeg svært dårlig, for han trives mot Godset og jeg er redd det kan bli lite kreativt uten han. Hvem som tar plassen til Lundström er jeg usikker på, men tipper at det blir Jääger ut på backen og Nakkim inn som stopper. Ellers kom jo Moa på scoringslista sist, og han har nå fått god tid på feltet. Får vi se en Moa i godt gammelt slag i kveld kanskje? La oss håpe det, for vi trenger en spiss som scorer mål. Moa og Kjelsrud står med 1 scoring til sammen og det er naturligvis altfor tynt.

Kveldskamp mot Godset, varmt vær og et Vålerenga i form. I kveld skal du slite med å finne noe morsommere å gjøre enn å dra på Ullevaal. Alle som var der mot Rosenborg og alle som så første halvtimen mot Tromsø vet at dette blir god underholdning. Og jeg kan love deg at Deila er gira på seier i dag, selv om han synes det er mer spesielt å møte Odd. Stakkars Godset, selv ikke der klarte de å nå opp.

Det er fire kamper igjen på Ullevaal, mot overkommelig motstand. Jeg tror på fire av fire og jeg tror du vil ha det gøy på kamp i kveld. Vi ses! 

Mer om kampen finner du her: 

Lasse L: http://klanen.no/Blogger/Lasse-L/Naa-griner-dem-i-Drammen-igjen 

Trond L: http://klanen.no/Blogger/Trond-L/Stemningen-stiger-Vaalerenga-er-tilbake 

Deila på Vertshuset: http://klanen.no/Blogger/Espen-B/Vi-tok-en-oel-med-Ronny-paa-Vaalerenga-Vertshus