Før Godset borte

(c) Wiki
(© Wiki)

En av sesongens svakeste hjemmekamper ble levert forrige helg og alt håp om spennende plasseringer er ute for i år. I kveld handler det om å fucke opp for Godset og det skal jeg love deg er motivasjon nok, hvert fall for oss. 

Når jeg stod på Vålerenga Stadion forrige søndag så tenkte jeg på hvor sjukt det er at jeg bruker haugevis av dager og tusenlapper på å følge det laget hvert år. Det var et lag fullstendig blottet for innsats og vilje til å ta tak i det som tilslutt ble en pinlig forestilling. Hvor var kapteinen? Hvor var lederne i laget som skal steppe opp når resten henger med huet? Og en sånn innstilling smitter selvfølgelig over på tribunen. Hvorfor skal vi gidde når de gutta med millionlønn knapt er svette i luggen etter å ha bli ydmyka av et tøyselag fra en by som ikke finnes på kartet.

Det har blitt altfor mange sånne kamper også i år og da er det selvfølgelig bare å glemme alt som heter topplasseringer. Problemet er jo at man som fotballsupporter glemmer såpass fort at man nå igjen gleder seg til ny kamp. Akkurat denne helgen er nok det fordi det er feststemning i VIF sammenlignet med hos dagens motstander fra Drammen. Og der vi ikke kan glede oss over egne prestasjoner, så er vi flinke til å glede oss over andres motgang.

I Drammen peker nemlig alle piler mot OBOS og sist ble det tap mot Sandefjord. Dette er altså et lag folk spådde på medaljeplass før sesongen, så det sier seg selv at de ikke er så høye i hatten der nede om dagen. 

I følge Eurosport er dette et derby. Det er det selvfølgelig ikke, men litt ekstra følelser har det blitt i løpet av de siste åra. Spillere, trenere og ledere har bytta leir og sånt blir det naturligvis reaksjoner av. Det verste tilfellet var Herman Stengel og alle kjenner den historien. Spilleren som knapt har spilt denne sesongen, men som dro til Drammen for å kjempe om topplasseringer. Ingenting ville smakt bedre enn at denne Herman endte opp med nedrykk som stallfyll. 

Ellers er ikke dette Godset-laget så mye å snakke om. Marcus Pedersen er ute og det er godt nytt, for han scorer alltid mot oss. Det betyr Mos inn og trenger du et oddstips i morgen, så er det at enten han eller rotta Stengel scorer. De har en keeper som ingen utenfor Drammen har hørt om, samt en midtbane som har slitt hele sesongen. Det skal dog sies at de faktisk har bedre målforskjell enn oss uten at det betyr så jævlig mye.   

For vår del, så var det ikke så mange lyspunkt å ta med seg fra kampen mot Kristiansund. Faktisk jævlig få. Og derfor blir det spennende å se om Deila gjør endringer inn mot denne kampen. Isrealsson er tilbake i troppen og starter vil jeg tro. Ellers er Dønnum ute med en skulderskade. Selv om jeg gjerne skulle sett spillere som Horn Myhre fra start, så tror jeg det blir en ganske forutsigbar 11'er. 

Tapet mot Kristiansund skal revansjeres og fadesen fra hjemmekampen mot Godset skal revansjeres. Vi forventer innsats og da kommer også resultatet. Det er nemlig liten tvil om at vi i år er et bedre lag enn Godset. Et skjelvende Godset som er det nest dårligste hjemmelaget i årets Eliteserie skal vi slå.

Dere ga oss ikke gleden av E-cup neste år, men gi oss gjerne gleden av å se Herman ned i første! 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!