Før Godset borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Sommerferien er over og høstsesongen er i gang. Et Vålerenga som ikke har tapt siden mai reiser til Drammen for 3 poeng i det som blir Adam Larsens første kamp i Eliteserien for Oslos Stolthet. 

En kort sommerferie er over og vi er klare for kamp igjen, denne gang i Drammen. Faktisk blir det vår tredje strake bortekamp, grunnet at vår hjemmekamp mot Haugesund i juli ble flytta. Men der de to forrige bortekampene endte uavgjort, er det kun seier som er godt nok i kveld. Selv om bortekamp i Drammen pleier å være en tøff oppgave. 

Forskjellen denne gang er at vi nå møter et Godset som må fokusere på å holde plassen og ikke medaljer. Bunnlaget fra Drammen har likevel vært gode hjemme og står kun med et tap på Marienlyst hittil denne sesongen. Som du sikkert skjønner har de da ikke vært allverden borte og står faktisk som eneste lag uten seier på fremmed gress. Hvordan man vinner borte får de se i kveld. Tor Ole Skullerud har forsåvidt en ganske sterk tropp på papiret, men inneholder også mange navn som har hatt bedre dager på fotballbanen. Hovedproblemet har vært det samme som Vålerenga har slitt med, nemlig at spissene ikke scorer mål. Marcus Pedersen står som Moa med to mål i år, og da blir det tungt å henge med i toppen. 

Man kan jo ikke legge skjul på at disse møtene med Godset har blitt litt mer spesielle i det siste. Ikke bare blir det Ronnys første kamp som hovedtrener for Vålerenga på Marienlyst, nå blir det også Eliteseriedebuten til Adam Larsen i kongeblått. Endelig er han klar for spill i ligaen og jeg kan ikke tenke meg annet enn at han går rett inn på laget. Det han viste mot United var hvert fall så bra at han virka mer enn klar for å være vår førstekeeper fra nå. Overgangsmarkedet er jo åpent nå, men har ikke vært spesielt spennende for Vålerengas del enda. Lindkvist har som kjent dratt, og det har nå også Aslak Falch. Det betyr at vi fortsatt har Zahid og det er selvfølgelig bra for denne kampen vi står foran nå, men samtidig begynner det å haste hvis vi skal få noe igjen for han. Ellers ser troppen ut som forventa og det vil nok neppe skje store forandringer i laget fra sist.

Sarpsborg og Molde vant i går og ligger nå henholdsvis 10 og 8 poeng foran med to kamper mer spilt. Med seier i begge er vi selvfølgelig med, men skulle vi tape eller spille uavgjort i kveld så begynner luka opp å bli skremmende stor. I dag må vi med andre ord vinne i Drammen for første gang siden 2014.

Forhåpentligvis er det mange som tar den korte turen til Drammen i kveld. Forhåndssalget har vært tynt, men mange velger nok å kjøpe i døra grunnet det håpløse opplegget Godset har med salg av billetter online. Så vi ses i Drammen til det som skal bli en blå mandag, en kongeblå mandag.   

Avslutningsvis må jeg minne dere om at billetter til både Børst & Ball og togturen til Gjøvik nå er ute til salg. Den store Vålerenga-helgen nærmer seg nå! 

Les mer her: 

http://klanen.no/Nyheter/Boerst-og-Ball-aapningshelga-naa-slippes-billettene 

http://klanen.no/Nyheter/Informasjon-om-togturen-til-Gjoevik 

http://klanen.no/Blogger/Overblikket/Overblikket-Gjoevik-Myrvold-og-langt-pokker-i-vold