Før Glimt hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Den vonde trenden ble endelig brutt forrige helg. Nå skal vårsesongen avsluttes med et ekstremt viktig toppoppgjør på Vålerenga Stadion. 

Plutselig fikk vi se et Vålerenga som møtte opp til kamp. Løp mest, vant dueller og ville mest. På sånne dager er det mange av lagene i Norge som sliter med å henge med, noe et av landets beste hjemmelag fikk merke på søndag. Det var rett og slett en deilig kveld og hukommelsen er såpass kort at nå er positiviteten tilbake. Så får vi se hvor lenge det varer denne gangen, for motstanden vi møter i dag er blant de tøffeste vi kan få per dags dato. 

Formlaget Glimt kommer på besøk med tre strake seire. På de tre kampene har de scora 9 mål og sist banka de Odd (som kun hadde tapt mot oss) 3-0 hjemme på Aspmyra. Med andre ord er dette et lag som må tas på fulleste alvor. Laget fra Bodø ligger nærmest Molde i toppen og har faktisk mulighet til å ta over serieledelsen hvis de vinner hengekampene sine. Dessverre er det heller ikke sånn at de er mye bedre hjemme enn borte, for som gjester har de tatt 2 poeng i snitt hittil i sesongen. 

Litt innbyrdes stats mellom lagene må vi jo alltid ha med og som vanlig kan vi diske opp med litt, men ikke altfor spennende tall. For det er nemlig sånn at de fem siste kampene mellom lagene har endt uavgjort, uansett bane. I fjor ble det 2-2 i Oslo og 1-1 i Bodø. For å skille lagene må vi nesten ta med vinterens treningskamp og den vant Vålerenga 3-2 i en underholdende fotballkamp. 

Vålerengas tropp til kampen er ute og der er det dessverre ingen Tollås Nation denne gangen heller. En mann som er savnet og som forhåpentligvis er tilbake igjen etter ferien. En til som heller ikke er med er Adam og det betyr at Klaesson får en ny sjanse i mål. Gjorde en god match Haugesund, men var tydelig nervøs i starten. Det blir nok ikke mindre nerver på hjemmebane, så får vi bare håpe at han holder de i sjakk. Finne fikk spille spiss sist, noe som fungerte utmerket. Antar derfor at han fortsetter der og at heller Fitim kan komme inn mot slutten hvis vi skulle trenge mer duellkraft. Ellers er det vel bare sykdom eller småskader som kan gjøre at det blir noen særlige endringer på laget som fungerte godt sist. Kanskje Deila vurderer Nakkim ut på backen istedenfor Juarez som kan slite mot sånn motstand vi får i dag, men jeg tviler.

Som faste lesere av disse før kamp sakene kanskje har lagt merke til, har undertegnede hatt en tendens til å være litt negativ til hvordan klubben gjør ting om dagen. I dag skal de få cred. Velfortjent sådan. At de i samarbeid med Øst og Oslo Taxi legger opp til et supportervennlig arrangement i forkant av en sånn kamp viser at de leser spillet. Dette er en kamp det er vanskelig å trekke folk til og da er det bra at vi trofaste får noe å glede oss over. Supportercup, gratiskonsert og mulighet til å få med en kompis/venninne gratis på kamp settes pris på og forhåpentligvis er det mange som tar turen. 

8 eller 2 poeng bak Glimt. Det er det som ligger i potten. En god eller en mindre god feriemåned med andre ord. Toget går her nå og vi på tribunen får gjøre vår del for at vi er med på det toget. 


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!