Før Glimt hjemme

(c) Eivind Hauger
(© Eivind Hauger)

Alles øyne er rettet mot Russland og VM, men akkurat i det sluttspillet rulles i gang i Putins rike ruller ballen igjen også i vår kjære hjemlige liga. Ingenting er vakrere enn fotball på Vålerenga Stadion, så kom deg på kamp! 

Det føles ut som en evighet siden Vålerenga sist spilte hjemmekamp. Faktisk er det nøyaktig fem uker siden Bård Finne senka fugla og satte fyr på hele stadion. Et av de sjukeste øyeblikkene jeg har hatt som Vålerenga-supporter, litt fordi jeg hadde blitt far noen timer før, men mest fordi det var noe helt spesielt med å stå på tribunen der når han satte den ballen i mål på overtid på egen stadion. Tribunen revna! 

Det skal sies at vi har spilt litt kamper siden den gang. Vi har tatt poeng i Bergen, kommet oss videre i cupen og blitt pissa på i Trondheim. En helt grei fangst, men ikke noe mer enn det. Nå må det vinnes kamper igjen, hvert fall de av typen Glimt hjemme. At vi ligger på 8. plass når serien nærmer seg halvspilt er ikke veldig imponerende, men siden vi bare ligger fire poeng bak bronsen får det være godkjent. Spesielt med tanke på at vi har møtt fem av lagene som ligger over oss borte. Nå er det to kamper igjen før ferie og det bør være gode muligheter for poeng i begge.

Glimt kommer til hovedstaden med en uavgjort i sekken fra hjemmekampen mot Sandefjord sist. Det tviler jeg på at de er fornøyde med, men at de er et lag som varierer i prestasjonene er intet nytt. De ligger i bunnen fire plasser og åtte poeng bak oss på tabellen før kveldens kamp. Det er lite kjentfolk i troppen til Glimt, men Trond Olsen bør du ha hørt om hvis du følger med på norsk ball. Han må jo nærme seg 50 år snart? Ellers har de en spiss ved navn Kristian Fardal Opseth som man skal holde øye med. Han er lagets toppscorer og bøtta inn mål i OBOS i fjor. Og da mener jeg faktisk bøtta inn. 

Som vanlig serverer vi deg her litt innbyrdes snacks i disse sakene før kamp. Siden Glimt er et lag som trives i lavere divisjoner har vi ikke møtt de så mange ganger på 2010-tallet. Seks kamper har det blitt og på de står det 1-3-2 uansett bane. Ikke noe å hoppe i taket av, der altså, men fortvil ikke for nå skal du få litt fine tall av meg her: På de siste 13 kampene lagene har møttes i Oslo har vi bare tapt en av de. Det var i 2015, da jævla Trond Olsen scora på overtid. 

Vålerenga har lagt ut troppen til kampen og der er det litt å ta tak i. For det første er Abdi ute med karantene og naturlig nok ikke med. Ellers er Carvalho tilbake og klar til kamp (takk!). Kan forresten noen forlenge kontrakten til den mannen før det er for seint? En som ikke er med i troppen er Fridjonsson som har vært i VM. Man kan ikke si at han tok VM med storm, men helt sikkert en enorm opplevelse for han å være del i et så stort mesterskap. Islendingen var tilbake i Oslo fredag, men kampen i dag kommer altså for tidlig. Kunne kanskje vært på benken i og med at Abdi er ute og alternativene er få? Utenom dette er troppen som forventa. 

Det er over en måned siden forrige hjemmekamp og det er over en måned til neste etter denne. Da kan du ikke droppe kamp fordi du skal se VM eller annet rør. Forøvrig vises alle VM-kampene på alle våre tre vannhull og kan fint kombineres med kampen på Vålerenga Stadion.

Så da ses vi i kveld klokka 18?