Før Brann hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga smadra Tromsø forrige helg og er tilbake på vinnersporet. I dag kommer gulljagende skarrepakk til landets eneste by og da er det bare seier som gjelder for våre gutter i kongeblått. 

Vålerenga var best i begge omganger mot Tromsø, og da er det naturligvis også fortjent at det ble hjemmeseier. Tromsø skapte likevel flere feite sjanser, men en god Adam i buret holdt oss unna trøbbel. Etter at vi fikk 2-0 var det akkurat som en ryggsekk med bly falt av spillerne og vi lekte oss i mål til en komfortabel 3-0 seier. På en dag vi også fikk merke hvor mye det betyr for stemningen at vi tar ledelsen tidlig og tidvis leverer godt angrepsspill. 

I kveld kommer serieleder Brann på besøk til det som er et av de heteste oppgjørene i norsk fotball. En kamp vi selvfølgelig gleder oss til, men som dessverre også betyr mer for vår motstander enn for oss selv. Hvert fall på papiret. Likevel både tror og håper jeg at innsatsen til gutta er såpass bra at vi stikker kjepper i hjulene til Brann. Om det er bedre at Rosenborg vinner serien spør du kanskje da? Ja faktisk. Rosenborg kvaler inn til Europa League nå og får inn totalt 100 mill for det, noe som er mer enn vårt årsbudsjett. Økonomisk kan vi ikke ta opp kampen mot dem uansett med andre ord. I tillegg vinner de jo stort sett hvert år, så man har lært seg å leve med det. Bergensere er et forjævlig folkeslag til vanlig, bergensere når de har vunnet gull er ikke til å holde ut. Derfor er det for meg enkelt å håpe at Brann mislykkes. Alltid!

For oss som ikke kjenner økonomien i Brann spesielt godt, så virker det som om de har gått "all in" på å ta dette gullet. I løpet av den siste uka av det åpne overgangsmarkedet kjøpte de nærmest alt de fant som hadde puls, og det for ganske heftige summer. Pengene kommer sikkert fra han Mohn, men det blir spennende å telle opp etter sesongen om de skulle rakne. 

Historisk sett har vi et godt tak på Brann i Oslo. Faktisk såpass godt at vi kun har tapt en hjemmekamp mot Brann på 2010-tallet. Og vi har som kjent møtt hverandre hvert år, med unntak av året Brann testa fasilitetene til Oslo Bolig- og Sparelag, også kalt OBOS. I fjor knuste vi dem 2-1 på Vålerenga Stadion etter en sen scoring av Ejuke, i det som fortsatt er inne blant mine topp 3 minner på vår nye stadion. Den leda faktisk lenge, helt Finne låste Kippe inn på dassen i bortegarderoben. Mens årets første oppgjør mellom lagene endte 0-0. En kamp som forøvrig må kunne betegnes som en god 0-0 kamp. 

Troppen er ute og den inneholder, gledelig nok, både Carvalho og Johnson. Det skal sies at ryktene fra den siste treninga sier at ingen av dem spiller fra start. Det betyr at vi mest sannsynlig får et ganske så likt lag som sist. Dønnum viste nok en gang lovende kvaliteter i innhoppet sist og bør få mer enn 10 minutter på banen, men han starter nok neppe i kveld heller. Ellers var det vel ingen jeg så som spilte seg ut av laget sist. Man må i tillegg bare få sagt at Abu så ut som en million allerede i første kamp og det er liten tvil om at han forsterker dette laget. 

Fokuset i dagene før kampen har handlet om Nystemten. En sang som selvsagt er så døv at den bør forbys og som ikke kvaler inn til mer spalteplass enn en drøy linje her hos oss. 

Over 10.000 solgte og det bør bli 2-3000 til. Her blir det kok! 

Vi skal knuse Brann og Bergen!


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at ikke alle Klanens medlemmer nødvendigvis er enig i meningene til skribenten, ei heller styret. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Bli medlem i Klanen!