Før Brann hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Vålerenga taper og taper og taper. Nå lyser varsellampene rødt og vi må jobbe oss ut av en situasjon vi har vært i mange ganger før. Det starter med å kjempe Brann ut av stilen på Vålerenga Stadion i kveld klokka 20:00.  

At vi har flytta hjem har vært både vakkert og brutalt. Stemninga har tidvis vært meget bra, men ute på matta har det vært gutter mot menn i begge kampene. Og hvis noen lurte, så er det vi som har sett ut som juniorer. Sarpsborg var mer aggressive, roligere med ball, tøffere i taklingene og hadde generelt mer kvalitet i alt de gjorde. Derfor står vi med to tap av to mulige på vår nye hjemmebane.

Nå er realiteten den at vi står med begge beina godt planta i nedrykksstriden. Igjen. Da er jeg usikker på om et medaljejagende Brann er ønskemotstander i kamp tre. For det som var aller mest skremmende med tapene mot Sarpsborg, hvert fall cupkampen, var at det ikke var innsatsen det stod på. Det var kvaliteten. Det vil være overraskende hvis den kvaliteten er forbedret mye på de få dagene det har gått siden vi ble sendt på huet ut av cupen. Er den ikke det får vi trøbbel igjen.

Jeg beklager negativiteten, men denne gangen er den faktisk berettiget. Man snakker om at vi var så mye bedre i vår og tidlig i sommer, men ser man på vår siste seier i ligaen da for eksempel, så ser man mye av grunnen til at kvaliteten har dalt. 24. juni slo vi Lsk 3-1 på Ullevaal. Målscorerne i den kampen var Zahid, Moa og Finne, målene ble assistert av Lindkvist x2 og Zahid. Skjønner du hvor jeg vil hen? 6 (seks!!) av 11 som starta den kampen spilte ikke kampen mot Sarpsborg på onsdag. Det er ekstreme tall. Når halve laget er bytta ut med spillere som den gang ikke var gode nok så er det ikke rart at det går som det går. 

Klubben hadde ikke gått ut med troppen da denne saken ble skrevet, så vi vet ikke om det er noen endringer siden sist. I og med at det bare er noen dager siden, så er det neppe store forandringer. 

Jeg har sett lite av dagens motstander i det siste, men de ligger på sølvplass og har vunnet fire strake, så alt tyder på at de kommer stinne av selvtillit. Mer gidder jeg ikke å skrive om denne gjengen med talefeil.

For nå holder det med det sportslige og vi må se litt på det vi kan bidra med, nemlig stemning. Åpningskampen mot Sarpsborg var preget av at det var mange «turister» på supportertribunen. Disse var borte på onsdag og da ble stemningen bedre med en gang. Spesielt det som ble levert etter 0-2 var det høy klasse over.

I dag er det igjen ventet mange folk på kamp og det vil bety en ny kamp med en god del turister på feltet. Dette er en av de største kampene i året og hvis du ikke vil bidra til stemning må du faktisk stille deg ut mot sidene. Midten av tribunen er forbeholdt de som står på i 2x45 minutter, uansett resultat. Inndelingen av tribunen kan du lese mer om her 

Vi kan ikke gjøre annet enn å støtte våre 11 i blått i 90 minutter. Syng deg hes, og ikke gi deg selv om det sitter en ball i nettet bak Larsen Kwarasey. Vi må kjempe oss ut av dette sammen. Gjør vi vår jobb, så har vi fordelen av å spille 12 mot 11. Da har vi en fair mulighet, selv mot laget på sølvplass.  

Kom deg på kamp! Vålerenga Stadion i kveld klokka 20:00.  

Syng høyt, syng Vålerenga!