Før Brann borte

(c) Grydis
(© Grydis)

Kampen i Molde er glemt. Nå venter et av sesongens absolutte høydepunkt i Bergen.

Ikke så mye å si på at Vålerenga taper i Molde. Prestasjonen var bedre enn den har vært de siste årene, men resultatet var akkurat like ille som det pleier. To av målene gis bort av våre unggutter som selvfølgelig lærer av sånt. Spørsmålet er jo hvor mange sjanser Klaesson får før han må en tur på benken. Han er oppe i tosifra antall tabber denne sesongen som enten har ført til mål, rødt kort eller enorme muligheter for motstander. Det er altfor mye. Uansett alder. Og den i Molde sist er så sjukt unødvendig. Han er ikke under press og har så mange sikrere alternativer enn den han prøver på. Det ødelegger dessverre kampen. Vil likevel gjerne tillegge at jeg digger at vi satser på to unge keeper og har klokketro på Klaesson, men tabbesnittet må ned. Forøvrig spiller vi en ganske bra kamp i Molde, men i sånne kamper må man være effektive og det var vi absolutt ikke. 

I kveld møter vi Brann i Bergen og da snakker vi et helt annet nivå enn det vi møtte i Molde på onsdag. Sånn Brann fremstår nå er jeg ikke i tvil om at Vålerenga er bedre. Lars Arne Nilsens gutter sliter og ser fryktelig seige ut om dagen og tapte sist fullt fortjent mot Godset. Står nå uten seier på de fire siste, og har da stort sett bare møtt ræl. Da snakkes det selvfølgelig om krise i Bergen og de fleste virker enige om at Nilsen må gå. Det har ikke skjedd foreløpig, så det blir svært spennende å se hvilken versjon av Brann vi møter i kveld. På papiret er dette absolutt et bra lag. som blant annet har forsterka med Forren i midtforsvaret. Han måtte dog ut med skade sist, så jeg vet ikke om jeg ville satt penga mine på at han spiller i kveld.... 

Innbyrdes har faktisk Vålerenga et godt tak på dagens motstander med 4-3-0 på de siste sju. Det skal sies at de tre uavgjorte er alle spilt i Bergen, så der har vi ikke vunnet siden 2014. Fjorårets oppgjør endte 1-1. Shala scora vårt mål.

Nevnte Shala er dessverre ikke med i troppen i dag heller. Det samme gjelder Bjørdal og Adekugbe. Lekven er med siden sist og går nok rett tilbake på laget til fordel for Holm hvis han er fit nok til å starte. Det skal sies at jeg likte godt det jeg så av Holm, men han vil nok bli matchet ganske forsiktig denne sesongen. Utenom det tror jeg ikke det blir så mange endringer. Tollås er jo alltid et litt usikkert kort når han har spilt to tette kamper, men sies å være klar til en ny start her. Finne kom inn og scora sist, men jeg tviler på at det holder til å ta tilbake plassen sin. Osame var vår beste før pause i Molde og fortjener absolutt en ny startplass. Synes også Dønnum var god, selv om jeg så i sosiale medier at mange var misfornøyde med han. Ser du kampen på nytt så spiller han faktisk gjennom til tre alene med keeper situasjoner. Derfor tror jeg Lekven blir eneste endring på laget, men med tredje kamp på en uke kan det komme overraskelser. 

Kamp lørdag kveld i Bergen er jo egentlig en drøm for oss som drar på tur. Litt usikker på om de hadde satt den opp til samme tidspunkt om det var lov med fans på tribunen, men det får det fortsatt til å klø i de fleste ledd etter å få dra på tur igjen. Vi får nøye oss med pub inntil videre, men fra puben skal vi jobbe inn tre poeng og forsterke krisa i Bergen. 

Kom igjen, Enga!