Før Brann borte

(c) Line Svalastog
(© Line Svalastog )

Vålerenga viste at de var flere klasser bedre enn de gule fra utkant-Norge forrige helg. Nå venter en mye tøffere oppgave, i et nytt hatoppgjør, i Bergen.

Forrige lørdag fikk vi servert en kveld som minnet oss kraftig på hvorfor vi elsker Vålerenga. Fest på tribunen, fest på matta og fest etterpå gjorde at vi smiler fra øre til øre ennå. Etter nok en tidlig kalddusj reiste laget seg mesterlig og lsk var egentlig aldri i nærheten av å få med seg noe som helst fra Ullevaal. Takk Vålerenga!

Samtidig må vi ikke ta helt av heller. Det lsk-laget vi møtte er blant de dårligste i ligaen, så det som venter oss i dag er langt vanskeligere. For Adecco-Brann har blitt stabile i toppen og akkurat nå tror jeg faktisk Brann stadion er det tøffeste stedet du kan dra i landet. Selv om de ikke har et lag fylt med stjerner, så har han gamlefar som er trener der fått helt ordinære fotballspillere til å fungere godt sammen. Cred til han for det og det viser hvor langt man kan komme med innsats. For det er spesielt innsatsen som kjennetegner dette Brann-laget og som gjør dem vanskelig å spille mot. Samtidig som de har litt krydder i blant annet en god keeper og en Braaten som tydeligvis lar seg skru på av gamle menn.

For vår del er troppen så godt som skadefri nå og Deila kan velge de han vil. Spørsmålet blir om det var noen som spilte seg ut av laget sist eller om det blir de samme elleve. At sjefen var fornøyd med de han valgte var det hvert fall liten tvil om i og med at første byttet kom etter 80 minutter. Jeg tipper det blir samme lag, og det er et lag som ser solide ut om dagen og som absolutt kan vinne i Bergen. Bare tenk dere hvis Finne scorer, banker seg selv på VIF-logoen og blir matchvinner. Da blir det noen syke scener der borte i bygda som vi alle vil ha ut av Norge. Får jeg det ønsket oppfylt skal jeg faktisk melde meg inn statskirken og bli troende.

Ferien er i gang og man rekker ikke siste fly hjem, så det blir nok ikke et fullt bortefelt på Brann stadion i kveld. Man må ha forståelse for at folk ikke starter en etterlengtet ferie i en bygd som kun er kjent for regn, svartedauden og lommemannen. Uansett om Vålerenga spiller eller ikke. Vi 2-300 som tar turen skal gjøre det vi kan for å støtte laget så godt vi kan med alt vi har av sanger, kanskje må vi også innom «la han død». Hvem vet? 

Siste kamp før en liten sommerferie det her. Nå skal vi slå rival nummer to på en uke før vi kan lene oss tilbake vel vitende om at Vålerenga er et topplag når serien er halvspilt. 

Knuse Brann!