Før Aalesund hjemme

(c) Grydis
(© Grydis)

Haugesund ble slått enkelt på torsdag, i dag skal Aalesund få gjennomgå det samme. Det er søndag, det er kamp og det er klart for å si farvel til nedrykksstriden for denne gang. 

At Vålerenga med kniven på strupen banka medaljejagende Haugesund på torsdag var intet mindre enn imponerende. Faktisk vil jeg si det var årsbeste, selv om vi nok har hatt spillemessig bedre kamper i år. I det legger jeg at vi møter tøff motstand og at presset på gutta har vært større inn mot den kampen sammenlignet med tidligere i sesongen. To sterke hjemmeseire har nå ført oss vekk fra den verste sumpa, og med seier i dag er det meget mulig at vi ligger midt på tabellen etter runden. Så fort snur det.

Etter fadesen på Nadderud var jeg oppriktig nervøs for at det kunne bli nedrykk. Eller i hvert fall kvalik. Etter kampen på torsdag forandret pulsen seg nesten ned til hvilepuls. Med seier i dag, så tror jeg bekymringen for nedrykk er over for denne gang. Tromsø og Aalesund tar ikke inn 8 poeng på oss, samtidig som resten bak gjør noe av det samme. Glem det.

Med seier fornyes altså kontrakten i Eliteserien. Ikke bare det, vi har også los på vår kjente og kjære 7. plass.

Men før vi tar helt av her, så skal det ikke mer enn et tap i kveld til før vi igjen må innse at det fort kan bli tur til Sandnes for å spille kvalik i desember. Hvis du noen gang har lurt på hvorfor noen kamper kalles «6-poengskamper», så har du et godt eksempel på Vålerenga Stadion i kveld. Det står enkelt og greit om å hekte av tangotrøyene eller ikke.

Ordet krise blir generelt brukt for ofte i fotballen, men for dagens motstander tror jeg de har vært innom nettopp dette ordet et par gang de siste ukene. De har ikke vunnet siden juni og sist de vant borte var 16. mai. Det er jævlig lenge siden. Siden Aalesund sist tok poeng borte har Vålerenga spilt fire kamper på Ullevaal, showa litt mot Man. United, bygd ferdig nytt stadion, flytta dit og spilt fire kamper der. Med andre ord er Vålerenga greie favoritter i kveldens kamp.

For vår del letta som nevnt litt av det verste presset etter seieren sist, men det trengs fortsatt noen poeng til. Jeg merker at jeg er meget spent på hvilke 11 Ronny sender utpå matta i kveld. Fridjonsson og Berntsen er tilbake i troppen og Finne fikk kjenne litt på kula på torsdag (han spilte også for Vålerenga 2 i går). Spesielt Fridjonsson gjorde sine saker bra før landslagspausen, men hvem skal ut av det laget som spilte på torsdag? Juklerød viste at han er mye bedre som kant enn back og de tre på midten funket bra. Stengel for øvrig best av de nevnte tre. Hadde jeg skulle tatt ut laget, så tror jeg faktisk at jeg ville stilt med samme lag. Kanskje Fridjonsson inn, men det var altså ingen som spilte seg ut. Så får vi se i kveld om Ronny er enig.

Det var brukbar stemning på torsdag, men ikke like bra som mot Brann. I kveld skal vi tilbake på det nivået vi viste mot Brann og da blir det jævlig gøy på kamp også i dag. Ta med deg én kompis eller flere og kom deg på kamp. De på banen skal sørge for å sende blant annet B H Riise et steg nærmere OBOS-ligaen og oss nærmere midten. Bedre søndagsunderholdning finnes vel ei? 

Vi ses på Vålerenga Stadion i kveld klokka 18:00!