En hyllest til noen som fortjener det

(c) VIF
(© VIF)

Mens laget har levert en sesong vi må kalle skuffende, så har redaksjonen i VIF-media levert en sesong som fortjener skryt. Og det skal de få. 

At Vålerenga er et middels fotballag vet vi godt, men det finnes også områder der klubben i vårt hjerte er helt i norgestoppen. Blant annet klubbens medieavdeling. 

I flere år har Vålerengas mediesatsing vært preget av lavt budsjett og lite fantasi. Selv om jeg ikke har all infoen jeg trenger til å melde det, så har det virket som Tina Wulf stort sett har hatt ansvaret alene. I perioder var det som deltidsstilling ved siden av fotballkarrieren. Og sånn blir det ikke godt nok innhold av. Men bare for å ha sagt det med en gang, så er ikke dette Tinas skyld, for hun har gjort en god innsats. 

I år derimot har medieavdelingen tatt enorme steg. Fortsatt med Tina som en sentral del av det, men nå også med vår alles kjære Freddy som en del av staben. En mann som etter at han la opp, stort sett har vært tv-trynet i diverse roller for TV2. At han skulle bli en forsterkning for "teamet" sa seg nesten selv, men jeg må fortsatt si meg meget imponert over forbedringene. Og jeg vet jeg snakker for flere enn bare meg sjæl! 

For å begynne med det beste: Podcasten! "Enga på Pod" har ukentlig gjort min kjipe reisevei til jobb kortere og bedre. Hadde noen sagt til meg for et par år siden at jeg ville bli fast lytter til en klubb-podcast, så hadde jeg nok mest sannsynlig ledd godt av det. For selv om man følger klubben tett, så kan ofte sånt bli vel fantasiløst, ensformig og for mye klein og falsk positivitet for min smak. Jeg vil ikke høre om gode treningsuker hver uke når resultatene uteblir, eller om marginer i mot når vi taper fortjent. Jeg vil høre gode historier fra gamle dager med gamle helter, gjerne krydra med hva som ble sagt mellom Fredheim Holm og Finne før frisparket på Åråsen. I tillegg er det selvfølgelig viktig at ikke alt blir fremstilt som rosenrødt og perfekt. Vi er et hovedstadslag som har gått 10 år uten en tittel og 8 år uten medalje, så det sier seg selv at det har skjedd mye rart på veien. Jeg regner med at "Enga på Pod" signerer en ny langtidskontrakt og har kommet for å bli. Gi oss kule gjester, gi oss breiale meldinger, gi oss kritiske røster og gi oss fete historier!

I tillegg til nevnte podcast har VIF-TV og ENGA Live heva seg betraktelig, selv om det der går mer i selvpromotering og intervjuer av spillere og trenere. Likevel er det en bedre kjemi i intervjuene, noe som fører til at man gjerne ser hele sendingen istedenfor å skru det av etter et par minutter. Herlig at det også krydres med serier som "De som ikke er oss" hvor det meldes litt på motstander. Sånt trenger vi mer av i norsk fotball og der skal Vålerenga være best i klassen. 

Selv om jeg ikke er en ekspert på dette området, så tror jeg den nye satsingen til medieavdelingen vil føre til økt interesse rundt Vålerenga. Både når det gjelder å rekruttere nye supportere, men også å få "gamle" supportere opp av sofaen igjen. Så for all del fortsett med dette! 

Jeg gleder meg allerede til en ny sesong der Tina og Freddy tar dette til nye høyder!